Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seks rivalklubber vil boikotte ligaen om Park får spille neste sesong

Hevder hun er en mann.

(Dagbladet): Park Eun-seon ble toppscorer i koreanske WK League med 19 mål på 22 kamper for klubben Seoul City Hall Amazones.

Nå truer imidlertid de seks andre klubbene i ligaen med boikott dersom Seoul-klubben fortsetter å bruke henne i serien, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Klubben hennes reagerer, ikke uventet, med sinne på beskyldningene.

- Å be om å bekrefte et medmenneskes kjønn er et alvorlig brudd på menneskerettigheter, og en fundamental mangel på respekt for denne personens verdighet, sier Kim Joon-soo, en leder for Seoul City Hall Amazones.

- Spørsmålet må aldri stilles igjen. Seoul vil gjøre alt som må til for å beskytte vår spillers menneskerettigheter.

Spilt VM i 2003 Park er 180 centimeter høy, og med det rundt 20 centimeter høyere en snittet for sørkoreanske kvinner.

26-åringen er ingen nykommer i ligaen. Hun har spilt landskamper for Sør-Korea, og representerte blant annet landet sitt i VM allerede for ti år siden. Hun deltok også i kvalifiseringen til Athen-OL i 2004, men Sør-Korea kvalifiserte seg ikke.

Hun har også tidligere gjennomgått kjønnstester og blitt klarert for spill innen kvinnefotballen.

Så hva er plutselig annerledes nå? Noen hevder at det faktum at Seoul - takket være Parks mange mål - gjorde en bedre sesong enn før, har fått motstanderne til å reagere.

- Pleide å smile og si hei Park selv nekter å gi opp frivillig.

- Jeg vet at disse menneskene forsøker å ødelegge meg for å se om jeg kommer tilbake neste år. Tidligere ville jeg strukket hendene i været og gitt opp, men jeg har jobbet så hardt for å komme dit jeg er nå, og vil ikke gi opp så lett, skriver Park på Facebook ifølge Yonhap.

Hun sier dette føles enda mer ydmykende enn da hun tidligere måtte gjennomgå kjønnstester.

- Dette er de samme som pleide å smile til meg og si hei, nå forsøker de å drepe meg. Det gjør veldig vondt, fordi det minner meg om da noen av disse trenerne forsøkte å rekruttere meg fra skolen. De var snille mot meg en stund, så vendte de meg ryggen, sier hun.