Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seks seksere - elleve enere. Dagbladet har trillet terningen på Norges OL

Hva synes du om lista?

MINNEVERDIGE ØYEBLIKK: 11 gull, fem sølv og 10 bronsemedaljer. Noen nedturer, men mange øyeblikk som vil bli husket for alltid. Dagbladets team i Sotsji har rullet terningen etter 16 konkurransedager. Foto: Bjørn Langsem og Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / NTB Scanpix
MINNEVERDIGE ØYEBLIKK: 11 gull, fem sølv og 10 bronsemedaljer. Noen nedturer, men mange øyeblikk som vil bli husket for alltid. Dagbladets team i Sotsji har rullet terningen etter 16 konkurransedager. Foto: Bjørn Langsem og Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): 11 gull, fem sølv og 10 bronsemedaljer. Noen nedturer, men mange øyeblikk som vil bli husket for alltid. Dagbladets team i Sotsji har rullet terningen etter 16 konkurransedager.

Er du enig / uenig i vår vudering? Ta diskusjonen i kommentarfeltet.

MARIT BJØRGEN
Gull duathlon, gull sprinstafett, gull 30 km, 4. plass stafett, 5. plass 10 km, 11. plass sprint, 30 km
OL-dronning nok en gang! Gikk samtlige øvelser. Misset litt på sprinten, og ble smurt bort på 10 km og stafett. Da forholdene lå til rette viste hun sin sanne klasse: Hun er fortsatt verdens beste - og mest komplette - langrennsløper.

OLE EINAR BJØRNDALEN
Gull sprint, gull mix-stafett, 4. plass jaktstart, 34. plass på normaldistansen, 22. plass på fellesstart og 4. plass på stafett. 40-åringen får to gull i sitt sjette og siste OL og klatrer samtidig øverst på lista over tidenes mestvinnende vinterolympiere. Veteranens nest beste OL, bare slått av fire gull i 2002. Få - om noen - er flinkere enn Bjørndalen til å prikke inn toppform til rett tid, og ingen er mer dedikert og profesjonell. Avslutter en lang og eventyrlig karriere med en klar 6-er.

DE GAMLE ER ELDST: Få - om noen - er flinkere enn Bjørndalen til å prikke inn toppform til rett tid, og ingen er mer dedikert og profesjonell. Avslutter en lang og eventyrlig karriere med en klar 6-er. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
DE GAMLE ER ELDST: Få - om noen - er flinkere enn Bjørndalen til å prikke inn toppform til rett tid, og ingen er mer dedikert og profesjonell. Avslutter en lang og eventyrlig karriere med en klar 6-er. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

KJETIL JANSRUD
Gull og bronse, alpint
Vår nye superstjerne. Viste formstigning gjennom hele OL, og da Aksel Lund Svindal skuffet, sto han fram som medaljekandidat i flere disipliner. Det suverene gullet i super-G et av de virkelig store øyeblikkene i Sotsji. Kunne tatt enda en medalje i superkombi.

INGVILD FLUGSTAD ØSTBERG
Gull sprintstafett, sølv sprint
Fikk sitt definitive gjennombrudd i OL. Er bare 23 år gammel, men ekspertene ser allerede konturene av en ny Marit Bjørgen i henne. - Jeg ser mye av meg selv i Ingvild, sier Bjørgen selv om den potensielle arvtageren.

MAIKEN CASPERSEN FALLA
Gull sprint.
I det stille har Maiken Caspersen Falla bygget styrke og ferdigheter år for år. Hun legger ned en helt rå treningsinnsats, men liker seg likevel best i skyggen av stjernene. I Sotsji kom hun endelig fram i lyset. Hun eide sprinten fra prolog til finale. Ole Einar Bjørndalen 6 Gull sprint, gull mix-stafett, 4. plass jaktstart, 34. plass på normalprogrammet, 22. plass på fellesstart og 4. plass stafett. 40-åringen får to gull i sitt sjette og siste OL og klatrer samtidig øverst på lista over tidenes mestvinnende vinterolympiere. Veteranens nest beste OL, bare slått av fire gull i 2002. Få - om noen - er flinkere enn Bjørrndalen til å prikke inn toppform til rett tid, og ingen er mer dedikert og profesjonell. Avslutter en lang og eventyrlig karriere med en klar 6?er.

JØRGEN GRAABAK
Gull i stor bakke/langrenn kombinert. Gull på lagkonkurransen.
Hva skal vi si? Kom med som sistemann på kombinertlaget i OL. Ble også vraket til den første øvelsen. Deretter tok han individuelt gull, og sørget for at Norge gikk inn til gull på lagkonkurransen. Oser vinnertype lang vei. Jobber knallhardt med detaljer, og nekter å dele ut hemmeligheter. Norge har fått en ny kombinertstjerne.

THERESE JOHAUG
Sølv og bronse
Sølv 30 km, bronse 10 km, 4. plass duathlon, 4. plass stafett: Reiste fra OL godt fornøyd. Hadde mål om en individuell medalje, fikk to og viste igjen på tremila at hun er et nytt dronningemne. Ble smurt bort fra stafettdrømmen.

OPPTUR: Kjetil Jansrud viste formstigning gjennom hele OL, og da Aksel Lund Svindal skuffet, sto han fram som medaljekandidat i flere disipliner. Det suverene gullet i super-G et av de virkelig store øyeblikkene i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
OPPTUR: Kjetil Jansrud viste formstigning gjennom hele OL, og da Aksel Lund Svindal skuffet, sto han fram som medaljekandidat i flere disipliner. Det suverene gullet i super-G et av de virkelig store øyeblikkene i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

OLA VIGEN HATTESTAD
Gull sprint
Gull sprint, 4. plass lagsprint: Den gamle sprintkongen lyktes perfekt med å gjeninnta sprinttronen i den knallharde OL-løypa. La om treningen i fjor for å ha sjanse til OL-gull, traff perfekt når han måtte, fra NM til generalprøven i Toblach. Eide sprinten fra start til mål, skuffet litt på lagsprinten.

TIRIL KAMPENHAUG ECKHOFF
Gull, to bronse
Gull mix-stafett, bronse fellesstart og bronse stafett. 18. plass på sprinten, 24. plass på jaktstart og 18. plass på normalprogram: Et supergjennombrudd i OL. Bronse på fellesstarten var et av de mest overraskende norske medaljene i OL. Imponerte med god skyting og hadde prikket inn en god form. Veldig spennende arvtaker på damesiden i norsk skiskyting.

HENRIK KRISTOFFERSEN
Bronse, slalåm
Kjørte en strålende andreomgang i slalåm og ble tidenes yngste herrealpinist til å ta medalje i OL. Et vanvittig talent som ikke lar seg påvirke av noe.

STÅLE SANDBECH
Sølv
Mindre enn to poeng fra gullet i snowboard slopestyle, og med andre dommere hadde han kanskje fått det. Stor prestasjon da han tok Norges første medalje under lekene.

MAGNUS MOAN
Gull og sølv
5. plass i liten bakke/langrenn kombinert. Sølv i stor bakke/langrenn. Gull på lagkonkurransen: En unorsk type. Enten høyt oppe og glad, eller langt nede og forbannet. Endelig fikk Moan mesterskapsgullet han så lenge har tørstet etter. Gir av seg selv i alle situasjoner. Trønderen elsker kombinertsporten over alt på jord. Blir nok å se i OL om fire også.

NULL NIKS NADA: Skikongen abdiserte med et smell i Russland. Fastholdt god form gjennom hele mesterskapet, endte for første gang uten gull. Og uten en eneste medalje. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NULL NIKS NADA: Skikongen abdiserte med et smell i Russland. Fastholdt god form gjennom hele mesterskapet, endte for første gang uten gull. Og uten en eneste medalje. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

MARTIN JOHNSRUD SUNDBY
Bronse
Bronse tremil, 13. plass 15 km, 4. plass stafett, 4. plass femmil: Den eneste av distansegutta som presterte i OL. Var skuffa over bronsen på åpningsdistansen, men burde nok verdsatt den høyere med fasit i hånd. To sure fjerdeplasser og en dårlig dag på jobben er mager trøst for verdenscuplederen.

HEIDI WENG
Bronse
Bronse duathlon, 4. plass stafett, 9. plass 10 km, 19. plass 30 km: Imponerte på åpningsdistansen da hun nesten fulgte Marit Bjørgen til døra. Fikk medalje i sitt første OL. Det er til å bøye seg i hatten av.

ASTRID UHRENHOLD JACOBSEN
4. /5. /19. plass
Fikk et håpløst OL da hun mistet sin bror rett før lekene. Ble vraket på duathlon, men leverte imponerende da hun fikk sjansen.

KRISTIN STØRMER STEIRA
Bronse og 23. plass
Gikk seg ut av stafettlaget med en skuffende duathlon. Fikk revasnje på tremila ved å ta den medaljen hus har slitt så hardt for i alle år.

ANDERS GLØERSEN
4. plass sprint.
Fulgte planen til perfeksjon, bortsett fra at han var uheldig og falt fra medalje i selve finalen.

UNDER PARI: Det satses mindre penger på curling i Norge enn hos våre motstandere, dermed er 5. plass helt greit. Likevel: fem tap på ti kamper er under forventet av sølvvinnerne fra Vancouver. Fargerike bukser blir klovneaktig når du ryker ut før semifinalen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
UNDER PARI: Det satses mindre penger på curling i Norge enn hos våre motstandere, dermed er 5. plass helt greit. Likevel: fem tap på ti kamper er under forventet av sølvvinnerne fra Vancouver. Fargerike bukser blir klovneaktig når du ryker ut før semifinalen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

ANDERS BARDAL
Bronse og 16. / 6. plass
Bardal har aldri tidligere vunnet en individuell OL-medalje. Sånn sett var bronsen i liten bakke en opptur og et minne for livet. Problemet var fortsettelsen av OL. Bardal kom aldri på skuddhold, og skulle nok ønsket seg større medaljefangst. Trolig var dette hans siste OL.

MAREN LUNDBY
8. plass
Lundby er bare 19 år, men har likevel mye mesterskapserfaring. Har vært med i tre VM, i tillegg til Sotsji-OL. 8. plass er ikke så verst, men her var mulighetene faktisk enda større. Enkelte av favorittene ble rammet av nerver og sviktet. Lundby kunne utnyttet sjansen bedre, men har framtida foran seg.

SEBASTIAN FOSS SOLEVÅG
9.plass
Femte beste slalåmtid i den vanskelige finaleomgangen, topp ti er bra i første OL.

ANNE LINE GJERSEM
23. plass i kunstløp
Overrasket mange da hun tok seg videre etter sitt kortprogram, men fikk det ikke helt til som forventet i friløpet. Likevel en sterk OL-debut i en av lekenes mest populære idretter på verdensbasis. 

HÅVARD KLEMETSEN
Gull og 10. /9. plass
Veteranen på 35 år var på mange måter i sitt livs form. Dessverre fikk han ikke full klaff i de individuelle konkurransene. Men på lagkonkurransen var han stor. Holdt Norge inne i gullkampen med et monsterhopp. Gjorde sine saker bra også i langrennet. Var direkte delaktig i det norske gullet.

NY STJERNE: Jørgen Graabakk oser vinnertype lang vei. Jobber knallhardt med detaljer, og nekter å dele ut hemmeligheter. Norge har fått en ny kombinertstjerne.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NY STJERNE: Jørgen Graabakk oser vinnertype lang vei. Jobber knallhardt med detaljer, og nekter å dele ut hemmeligheter. Norge har fått en ny kombinertstjerne. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

MAGNUS KROG
Gull og bronse
Bronse i liten bakke/langrenn kombinert. 12. plass i stor bakke/langrenn. Gull på lagkonkurransen: Flott type. Tvers igjennom snill. Umulig ikke å glede seg over medaljene hans i OL. Har fortsatt en del å gå på når det gjelder hoppinga. Dette ødela for ham, ikke minst i stor bakke, der han måtte ta innpå ett minutt og 32 sekunder. Det ble for mye, og sportslig sett ble det en nedtur, sammenliknet med det som skjedde i konkurransen før.

STIAN SIVERTZEN
5. plass
Sleit med å holde følge i finalen i snowboard boardercross, men under vanskelige forhold leverte han til godkjent.

ANDREAS HÅTVEIT
4. plass
Avsluttet karrieren uten medalje i fristil slopestyle, men tok en sterk fjerdeplass i en øvelse med skyhøyt nivå i OL.

ALEKSANDER AURDAL
7.plass
Nådde målet om å komme til finalen i fristil slopestyle, og kjørte godt.

MARI HEMMER
14. /7. plass
Positiv overraskelse da hun gikk sitt livs løp og endte på en 7. plass på 5000-meteren. 14. plass på 3000-meteren er også en oppløftende plassering.
 
TORA BERGER
Gull, sølv og bronse
Gull mix-stafett, sølv jaktstart og bronse damestafett. 10. plass på sprinten og 16. plass på normalprogrammet: Med en medalje av hver valør må Tora får godkjent, men etter fire VM-gull og to sølv i fjor, så trodde vi - og sikkert henne - på enda bedre uttelling i det som trolig var hennes siste mesterskap.

ARVTAKER?: Ingvild Flugstad Østberg er bare 23 år gammel, men ekspertene ser allerede konturene av en ny Marit Bjørgen i henne. - Jeg ser mye av meg selv i Ingvild, sier Bjørgen selv om den potensielle arvtageren. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ARVTAKER?: Ingvild Flugstad Østberg er bare 23 år gammel, men ekspertene ser allerede konturene av en ny Marit Bjørgen i henne. - Jeg ser mye av meg selv i Ingvild, sier Bjørgen selv om den potensielle arvtageren. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

EMIL HEGLE SVENDSEN
To gull
Gull fellesstart, gull mix-stafett, 9. plass sprint, 7. plass jaktstart, 7. plass normalprogram og 4. plass stafett: Egentlig et bra mesterskap for Emil Hegle Svendsen, men kollapsen på stafetten, som sendte Norge ut av medaljekampen, ble en trist og svak avslutning. Det trekker ned totalinntrykket. De tre første øvelsene ble ødelagt av dårlig form og dårlige ski.

ANN KRISTIN AAFEDT FLATLAND
Bronse og 24. /9. /56. /24. plass
Veteranen fikk med seg en bronse på stafetten, men reiste til Sotsji med forventninger om en individuell medalje også i sitt siste mesterskap. Godkjent jaktstart og stafettetappe.

JOHANNES THINGNES BØ
55. /32. /11. /8. /4. plass
God OL-debut av 20-åringen, selv om det ikke ble noen medalje. Gode løp på jaktstart, fellesstart og normalprogram. Lover godt for framtida.

FANNY WELLE STRAND-HORN
Bronse stafett
OL-reserve som kom inn på stafettlaget for syk Solemdal. Gikk åpningsetappen og vekslet som nummer ni, 51 sekunder bak teten. Ikke lett å bli kastet ut i det, og får godkjent.
 
GJERMUND BRÅTEN
12. plass
Falt fra topplassering i snowboard slopestyle, men klarte finale bare noen uker etter at han lå med knuste ribbein og punktert lunge.

SILJE NORENDAL
11. plass
Kvalifiserte seg til finalen i slopestyle, men ble tatt av nervene. Etter seieren i X Games hadde vi større forventninger til Norendal. Det hadde hun selv også. Ble bare nest sist i finalen. Blir en spennende profil å følge hvis hun stabiliserer seg i toppen. Slopestyle er en visuelt vakker tv-idrett.

FORNØYD: Johaug reiste fra OL godt fornøyd. Hadde mål om en individuell medalje, fikk to og viste igjen på tremila at hun er et nytt dronningemne. Ble smurt bort fra stafettdrømmen.
FORNØYD: Johaug reiste fra OL godt fornøyd. Hadde mål om en individuell medalje, fikk to og viste igjen på tremila at hun er et nytt dronningemne. Ble smurt bort fra stafettdrømmen. Vis mer

ESPEN HVAMMEN
12. / 31. plass
Kom til Sotsji uten noen særlige medaljeforventninger. Satte ny norsk rekord på 1000 meter. Likevel: et godt stykke opp til de aller beste.

IDA NJÅTUN
6. / 17. /12. /7. plass
Solid 3000-meter, men totalt sett ble OL en skuffelse. Svak på 1500-meteren som skulle være høydepunktet.

SVERRE LUNDE PEDERSEN
5. / 8. /5. plass
Et helt greit gjennomført OL av unggutten, som så på seg selv som en medaljekandidat. Sterk 5000-meter, men trekkes ned av en svak lagtempo.

CURLINGLANDSLAGET
5. plass
Det satses mindre penger på curling i Norge enn hos våre motstandere, dermed er 5. plass helt greit. Likevel: fem tap på ti kamper er under forventet av sølvvinnerne fra Vancouver. Fargerike bukser blir klovneaktig når du ryker ut før semifinalen.

LEIF KRISTIAN HAUGEN
12./16. plass
Underpresterte i storslalåm, men viste på sitt beste at han har farten til de raskeste inne.

SØLVGUTT: Mindre enn to poeng fra gullet i snowboard slopestyle, og med andre dommere hadde han kanskje fått det. Stor prestasjon da han tok Norges første medalje under lekene. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SØLVGUTT: Mindre enn to poeng fra gullet i snowboard slopestyle, og med andre dommere hadde han kanskje fått det. Stor prestasjon da han tok Norges første medalje under lekene. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

RAGNHILD MOWINCKEL
17./19./6. plass
Sjetteplass i superkombinasjon var en stor opptur for jenta fra Molde.

LOTTE SMISETH SEJERSTED
14./23./6. plass
Kjørte ut i superkombi, men tok en sterk sjetteplass i utfor. Et bedre startnummer kunne kanskje ha vippet henne opp til medalje.

ALEKSANDER AAMODT KILDE
13. plass, alpint
Kjørte ut i både utfor og superkombi, men viste underveis hvor mye det bor i ham. 13. plass i super-G er godkjent.

JON ANDERS LINDSTAD
13. plass
Manglet tre poeng på finaleplass i fristil halfpipe - en øvelse som debuterte i OL.

DIDRIK BASTIAN JUELL
15. plass
Overbeviste i første utslagsrunde i fristil skicross, men falt i siste hopp i kvartfinalen.

STØV I HATTEN: Weng imponerte på åpningsdistansen da hun nesten fulgte Marit Bjørgen til døra. Fikk medalje i sitt første OL. Det er til å bøye seg i hatten av.
STØV I HATTEN: Weng imponerte på åpningsdistansen da hun nesten fulgte Marit Bjørgen til døra. Fikk medalje i sitt første OL. Det er til å bøye seg i hatten av. Vis mer

ØYSTEIN BRÅTEN
10.plass
Var selv skuffet etter selve finalen i fristil slopestyle, men gir grunn til mye optimisme for framtiden.

MARTE HØIE GJEFSEN
17. plass
Hadde forventninger i en uforutsigbar fristil skicrossøvelse, klarte ikke å innfri som hun selv ønsket.

TØNNES STANG ROLFSEN
18. plass i aking.
Også Stang Rolfsen var debutant i OL. Kom på plassen bak barndomsvennen Thor Haug Nørbech. 0,345 sekunder skilte dem. Har i likhet med de to andre norske akerne skaffet seg fin erfaring. Så får vi se om Rolf Greger Strøms 4. plass fra OL i 1964 noen gang blir slått.

THOR HAUG NØRBECH
17. plass i aking.
Var debutant i OL, på samme måte som de to andre norske akerne. 17. plass i singel gjorde at han ble best av nordmennene. - Det er spennende med OL, sa Nørbech på forhånd. Mesterskapet var nok en artig opplevelse for ham personlig, selv om han var 3,039 sekunder bak vinneren.

ANDERS FANNEMEL
15. /5. /6. plass
Fannemels største problem er stabiliteten i hoppinga. Med verdens nest lengste hopp på CV-en (244,5 meter) er det ingen tvil om at potensialet er høyt. Vi sitter og venter på det endelig gjennombruddet. Han reddet litt av Norges ære i den store bakken med sin 5. plass.

SKUFFET: Satset alt på 1500-meteren og lagtempoen i Sotsji, men falt helt igjennom og var ikke i nærheten av noen ting. Bøkko må virkelig gå i seg selv om han skal nærme seg «gullnivå». Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SKUFFET: Satset alt på 1500-meteren og lagtempoen i Sotsji, men falt helt igjennom og var ikke i nærheten av noen ting. Bøkko må virkelig gå i seg selv om han skal nærme seg «gullnivå». Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

LINE JAHR
9. plass
Jahr fylte 30 år i januar. I VM- og OL-sammenheng var 9.-plassen i Sotsji en tangering av hennes beste plassering fra 2009. Jahr kan vise til en og annen seier i kontinentalcupen. Ellers er hun en hopper som aldri vinner. Dette var nok maks av hva hun er i stand til. Vetranen burde gått foran, det gjorde hun ikke.

HELENA OLSSON SMEBY
14. plass
Isolert sett er det ikke så ille å komme på 14. plass i OL. I alle fall ikke når du er småbarnsmor, har vært borte fra konkurranse i noen år - og gjør comeback i OL-sesongen. Men Olsson Smeby hadde mer inne. Dessverre plaget en beinhinnebetennelse henne. Da ble det som det ble.

EIRIK BRANDSDAL
7. plass sprint.
Brandsdal røk ut i semifinalen i årets viktigste løp, og ble naturlig nok vraket til lagsprinten på grunn av det. En gedigen nedtur.

CHRIS JESPERSEN
6. /4./ 32. plass.
Andreplass fra Tour de Ski bar bud om realistiske medaljehåp i OL. Endte med olympisk poeng på 15-kilometeren og en bag full av skuffelser.

PÅL GOLBERG
18.plass
OL-debuterte med 18. plass på 15-kilometeren. Greit.

INNFRIDDE IKKE: Verdens beste utfor- og super-G-kjører reiste hjem fra Sotsji uten medalje. Gjorde sine to dårligste konkurranserenn i favorittdisiplinene da det gjaldt som mest, og var selv svært skuffet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
INNFRIDDE IKKE: Verdens beste utfor- og super-G-kjører reiste hjem fra Sotsji uten medalje. Gjorde sine to dårligste konkurranserenn i favorittdisiplinene da det gjaldt som mest, og var selv svært skuffet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

GYDA ENGER
24. plass
Enger kom med som fjerde og siste hopper på det norske OL-laget for damer. Det skjedde etter at Norge fikk tildelt en ekstra kvoteplass. Fin erfaring for 21-åringen, som også har deltatt i et VM tidligere. Resultatmessig er hun fortsatt langt unna de beste hopperne.

RUNE VELTA
22. /24. /6. plass.
Velta har etablert seg som en skihopper mellom 15. og 30. plass. Får noen lysglimt innimellom, men plasseringene er jevnt over for svake. Mange trodde han fikk sitt endelige gjennombrudd med sølvet i skiflygings-VM i 2012. Så har ikke skjedd, og Velta bør heve seg - slik at under det gjennomsnittlige ikke blir en vane.

CAMILLA HELENE HALLÅS FARESTVEIT
7. plass lagtempo
24-åringen fikk sin OL-debut på lagtempoen i skøyter og gjorde ikke skam på seg.

SIMEN SPIELER NILSEN
25. /36. plass
Juniorverdensmesteren skuffet på 5000-meteren. Virket å være tung i kroppen, og en Sotsji-tur uten noen gode opplevelser på isen for unggutten.

HÅVARD LORENTZEN
32. /11. /16. /5. plass.
 Nok en lovende skøyteløper som ikke nådde helt opp i Sotsji. Juniorverdensmesteren skulle kline til på lagtempoen, men det ble en gedigen nedtur for 21-åringen som var nedi isen underveis.

DEPP: Egentlig et bra mesterskap for Emil Hegle Svendsen, men kollapsen på stafetten, som sendte Norge ut av medaljekampen, ble en trist og svak avslutning. Det trekker ned totalinntrykket. De tre første øvelsene ble ødelagt av dårlig form og dårlige ski. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DEPP: Egentlig et bra mesterskap for Emil Hegle Svendsen, men kollapsen på stafetten, som sendte Norge ut av medaljekampen, ble en trist og svak avslutning. Det trekker ned totalinntrykket. De tre første øvelsene ble ødelagt av dårlig form og dårlige ski. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

ISHOCKEYLANDSLAGET
Sisteplass
Dårligst av de dårlige. Forventet mer av Roy Johansens menn, selv med skadeforfall på viktige spillere i forkant. Gode perioder mot Russland og Canada redder ishockeygutta fra bunnkarakter. Nå trengs et generasjonsskifte.

AKSEL LUND SVINDAL
4./12./7.plass, alpint
Verdens beste utfor- og super-G-kjører reiste hjem fra Sotsji uten medalje. Gjorde sine to dårligste konkurranserenn i favorittdisiplinene da det gjaldt som mest, og var selv svært skuffet. Allergiplager ødela også noe for innsatsen.

NINA LØSETH
17.plass, alpint
Kom til OL med store forhåpninger, men 17.plass i storslalåm eneste tellende resultat. Kjørte ut i slalåm. Var selv svært skuffet.

MONA LØSETH
27./16.plass, alpint
Kjørte seg fint opp i slalåm, men ingen topplasseringer.

TARJEI BØ
39. /27. /26. /4. plass
At Tarjei skulle reise hjem fra OL uten en medalje ville gitt god odds før OL. Ute av form og sleit med både høyden og dårlige ski. Gikk en god førsteetappe på stafetten, hvor han vekslet først.

MEDALJE: Bardal har aldri tidligere vunnet en individuell OL-medalje. Sånn sett var bronsen i liten bakke en opptur og et minne for livet. Problemet var fortsettelsen av OL. Bardal kom aldri på skuddhold, og skulle nok ønsket seg større medaljefangst. Trolig var dette hans siste OL. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
MEDALJE: Bardal har aldri tidligere vunnet en individuell OL-medalje. Sånn sett var bronsen i liten bakke en opptur og et minne for livet. Problemet var fortsettelsen av OL. Bardal kom aldri på skuddhold, og skulle nok ønsket seg større medaljefangst. Trolig var dette hans siste OL. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

ELISE RINGEN
24. plass
Ble kastet inn som reserve for en syk Solemdal på normaldistansen, og var på vei mot en topp 10- plassering inntil hun pådro seg to tilleggsminutter på siste skyting. En ok OL-debut.

HEDVIG WESSEL
26.plass
Vår yngste utøver i OL ble slått ut i kvalifiseringen i fristil kulekjøring.

PER KRISTIAN HUNDER
17.plass
Kom seg ikke videre fra åpningsrundene i fristil, slopestyle.

THOMAS BORGE LIE
30.plass
Falt i første utslagsheat i fristil skicross, kom ikke videre.

CHRISTIAN MITHASSEL
29.plass
Kjørte feil etter å ha kommet på etterskudd i første utslagsrunde i fristil skicross.

LYS FREMTID: Kvalifiserte seg til finalen i slopestyle, men ble tatt av nervene. Etter seieren i X Games hadde vi større forventninger til Norendal. Det hadde hun selv også. Ble bare nest sist i finalen. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
LYS FREMTID: Kvalifiserte seg til finalen i slopestyle, men ble tatt av nervene. Etter seieren i X Games hadde vi større forventninger til Norendal. Det hadde hun selv også. Ble bare nest sist i finalen. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Vis mer

EMIL ANDRÉ ULSLETTEN
21. plass
Utslått i semifinale i snowboard, slopestyle.

TORGEIR BERGREM
24. plass
Utslått i semifinale i snowboard slopestyle.

MIKKO KOKSLIEN
13. plass
OL ble en solid nedtur for Kokslien. Erklærte før konkurransene at han var en klar medaljekandidat i de individuelle kombinert-øvelsene. Men han ble vraket etter første konkurranse. Brukte i stedet mye av tida på sosiale medier, og skjelte ut arrangøren for å ødelegge naturen. Når du har god tid på hotellrommet, kan du gjøre slikt.

SYNNØVE SOLEMDAL
35. /36. plass
Synnøve reiste til Sotsji med en verdenscupseier denne sesongen på selvtillitskontoen, men OL ble en stor nedtur. Dårlig form og ble i tillegg syk, slik at hun også gikk glipp av både normalprogram og stafett.

TORD ASLE GJERDALEN
21. /21. plass
Fikk gå to distanser, presterte ingenting.

SUVEREN: Den gamle sprintkongen lyktes perfekt med å gjeninnta sprinttronen i den knallharde OL-løypa. La om treningen i fjor for å ha sjanse til OL-gull, traff perfekt når han måtte, fra NM til generalprøven i Toblach. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SUVEREN: Den gamle sprintkongen lyktes perfekt med å gjeninnta sprinttronen i den knallharde OL-løypa. La om treningen i fjor for å ha sjanse til OL-gull, traff perfekt når han måtte, fra NM til generalprøven i Toblach. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

HEGE BØKKO
33. /7. plass
Langt under hva vi kunne forvente. Ni sekunder bak vinneren på 1500-meter og knust på lagtempoen. Ser ikke noen tegn til den utviklingen vi trodde du skulle komme fra skøytetalentet.

HÅVARD BØKKO
9. / 19./6./5.plass
Satset alt på 1500-meteren og lagtempoen i Sotsji, men falt helt igjennom og var ikke i nærheten av noen ting. Bøkko må virkelig gå i seg selv om han skal nærme seg «gullnivå».

JO ALEXANDER KOPPANG
34. plass
Koppang ødela det som så ut til å bli en bedre plassering da han veltet i tredje omgang i aking. Men han avsluttet med sin beste tid i konkurransen. Var 8,266 sekunder bak vinneren, Felix Loch fra Tyskland.

HELENE OLAFSEN
Ut med skade
Dette er mesterskapet snowboardcrosskjører Olafsen helst bare vil glemme. Hun røk ut i kvaliken med et ødelagt korsbånd og teller på knappene om hun i det hele tatt orker å fortsette.

KJERSTI BUAAS
Ut med skade
Buaas måtte kastet inn håndkleet etter et stygt fall i kvaliken til slopestylekonkurransen. Trønderjenta har tidligere OL-bronse i halfpipe. Spørsmålet nå er hva 32-åringen vil gjøre videre.

STJERNESKUDD:  Et supergjennombrudd i OL. Bronse på fellesstarten var et av de mest overraskende norske medaljene i OL. Imponerte med god skyting og hadde prikket inn en god form. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STJERNESKUDD: Et supergjennombrudd i OL. Bronse på fellesstarten var et av de mest overraskende norske medaljene i OL. Imponerte med god skyting og hadde prikket inn en god form. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

HILDE KATRINE ENGELI
28. plass
Engeli kom seg ikke videre fra kvaliken i snowboard, parallellslalåm. Med 1.06,29 var hun et godt stykke unna å ta seg videre til utslagsrundene. Hun endte på 28. plass av de 32 som deltok.

SJUR RØTHE
20. plass
Reiste hjem i sinne etter å ha blitt vraket til femmila. Best i testløp i Sotsji.

ANDERS JACOBSEN
27./38./6. plass
OL ble dessverre en fiasko for Jacobsen. Kanskje er han den hopperen med størst potensial av samtlige i den norske troppen, men har ikke klart å komme tilbake etter korsbåndsskaden.

PETTER NORTHUG
10. plass sprint, 17. plass tremil, 4. plass stafett, 4. plass sprintstafett, 18. plass femmil.
Skikongen abdiserte med et smell i Russland. Fastholdt god form gjennom hele mesterskapet, endte for første gang uten gull. Og uten en eneste medalje.

Vetle Sjåstad Christiansen — skiskyting: Ingen distanser.
Lars Berger — skiskyting: Ingen distanser.
Celine Brun-Lie - langrenn: Ingen distanser.
Finn Hågen Krogh - langrenn: Ingen distanser.
Didrik Tønseth - langrenn: Ingen distanser.
Daniel Andre Tande — hopp: Ingen konkurranser
Torstein Horgmo - snowboard (slopestyle): Trakk seg fra OL på grunn av skade.
Tiril Sjåstad Christiansen -fristil (slopestyle): Trakk seg fra OL på grunn av skade.
 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!