NEKTET Å DRA TILBAKE: Seks Sjakthar Donetsk-spillere nektet å sette seg på flyet og reise tilbake til Ukraina etter en kamp mot Lyon lørdag. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
NEKTET Å DRA TILBAKE: Seks Sjakthar Donetsk-spillere nektet å sette seg på flyet og reise tilbake til Ukraina etter en kamp mot Lyon lørdag. Foto: AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKYVis mer

Seks Sjakhtar-spillere nektet å reise til Ukraina

- Har ingen intensjoner om å returnere.

Seks Sjakhtar Donetsk-spillere møtte aldri opp til lagets flyging etter en treningskamp mot Lyon i Frankrike.

Ifølge franske Canal+ møtte ikke de søramerikanske spillerne Alex Texeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra og en ikke navngitt spiller opp til det oppsatte flyet.

Det ukrainske laget spilte en treningskamp mot Lyon, som de tapte 1-4 og skulle fly tilbake til Ukraina lørdag kveld.

Ukjent årsak Foreløpig er det ukjent hva årsaken for den manglende returen er, men Sjakhtar holder til i regionen Donetsk som er preget av sterk uro i konflikten mellom Ukraina og Russland.

- Jeg vil ikke gi noen kommentarer ennå, sier Sjakhtar-manager Sergej Palkin.

Malaysia Airlines-flyet MH17 ble torsdag skutt ned over landsbyen Grabovo i nærheten av Donetsk. Det bekymrer Metalist Kharkiv-spiller Sebastian Blanco, som ikke har planer om å reise tilbake til Ukraina.

- Etter at flyet krasjet, har jeg ingen intensjoner om å returnere til Ukraina, har Blanco uttalt.

Ble fristilt På tross av uroen som preger landet, har det ukrainske fotballforbundet ingen planer om å flytte seriestarten. De første kampene spilles 25. juli.

- Hele landet sørger over tragedien som har skjedd. Det er forferdelig, men det vil ikke ha betydning for seriestarten. Vi insisterer på at fotball ikke skal involvere seg i politikk, sier en talsmann i forbundet.

I mars ble flere spillere i den ukrainske klubben Tsjornomorets Odessa fristilt fra kontrakten på grunn av uroen. Det førte til at Markus Berger og Pablo Fontanello spilte en halv sesong for Start og Stabæk.

(NTB)