SNART SESONGSTART: 
Ole Einar Bjørndalen og de andre skiskytterne sesongåpner om under to uker. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SNART SESONGSTART: Ole Einar Bjørndalen og de andre skiskytterne sesongåpner om under to uker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Seks skiskyttere forhåndsuttatt til verdenscupen

Åpner 22. november.

Tora Berger og Ole Einar Bjørndalen stiller i spissen for seks skiskyttere som er forhåndsuttatt til de tre første rennene i verdenscupen.

Ved siden av veteranene Berger og Bjørndalen har Synnøve Solemdal, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Henrik L'Abée-Lund fått klarsignal til å starte i sesongåpningen i Östersund fra 22. november til 1. desember, i østerrikske Hochfilzen fra 3. til 8. desember og i franske Le Grand Bornand fra 9. til 15. desember.

Norge kommer selvsagt til å stille med flere enn seks løpere, men de resterende kommer ikke til å bli tatt ut før etter sesongåpningen på Sjusjøen til helgen. Der skal det gås sprint for kvinner og menn lørdag og fellesstart søndag.

Ved siden av hele norgeseliten er det klart at også gode løpere fra Frankrike, Tyskland, Østerrike og Ukraina stiller i den norske sesongåpningen, melder Norges Skiskytterforbund.

(NTB)