Viktor Hovland

Seks slag unna historisk triumf

Viktor Hovland ledet inn mot den siste dagen av British Open. Der måtte han se seg slått etter flere dårlige hull.

KARRIEREBESTE: Fjerdeplassen ble Viktor Hovlands beste plassering i en majorturnering. Foto: Jane Barlow / Pa Photos
KARRIEREBESTE: Fjerdeplassen ble Viktor Hovlands beste plassering i en majorturnering. Foto: Jane Barlow / Pa Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble Hovland historisk, da han ble første mannlige nordmannen til å vinne en turnering på Europatouren. Søndag kveld kunne Hovland bli historisk på ny.

Ingen nordmann på herresiden har noen gang vunnet en majorturnering i golf. Under British Open i fjor, havnet nordmannen på en 12. plass. Det var også hans beste plassering i en majorturnering noensinne.

Hovland gikk inn i den siste dagen av British Open med 16 slag under par, en delt ledelse med Rory McIlroy. Men Hovland hadde ingen god dag på jobben, og falt flere plasser.

På hull 15 hadde han falt til fjerde plass, fire slag bak Cameron Smith som hadde en kjempedag på jobb. Da det gjensto to hull igjen, var Hovland fem slag bak Smith.

VANT: Cameron Smith. Foto: Glyn KIRK / AFP
VANT: Cameron Smith. Foto: Glyn KIRK / AFP Vis mer

Cameron Smith trakk til slutt det lengste strået og stakk av med seieren av British Open. Cameron Young tok andre plassen foran Rory McIlroy.

Hovland delte fjerde plassen med Tommy Fleetwood. Det resulterer også i Hovlands beste resultat i major-sammenheng. De to deler en pengepremie på over 13 millioner kroner.

Avsluttet sterkt

Viktor Hovland fikk en god start på British Opens første dag. Etter 18 hull, hvor nordmannen noterte seg med seks birdier og to bogeyer, var han på fire slag under par.

STERK AVSLUTNING: Viktor Hovland slo til med tre strake birdier. Foto: Craig Brough / Reuters
STERK AVSLUTNING: Viktor Hovland slo til med tre strake birdier. Foto: Craig Brough / Reuters Vis mer

På de tre siste hullene slo han til med tre strake birdier. På siste hull var han ikke langt ifra en eagle, men slaget ble litt for kort. Da klatret han stort på resultatlista, og var på en fjerdeplass.

Amerikanske Cameron Young toppet resultatlista inn mot dag to. Rory McIlroy fulgte etter med et slag mer.

- Ikke til å tro

Etter dag to var Hovland fortsatt i kampen om den prestisjefylte seieren. En eagle og seks birdier var fasit, men høydepunktet kom på hull 15.

Etter at ballen havnet i roughen, fikset han et flott innspill. Det resulterte med at ballen gikk rett i hullet og det gikk til eagle.

Se video av slaget under:

- Jeg var litt bekymret for at den skulle gå for langt til høyre, men så rettet den seg ut og på et eller annet vis landet den mykt og trillet inn. Det var ikke til å tro, sa Hovland i et intervju vist på Viaplay.

Med det gikk han inn i dag tre med ti under par.

Storspilte

Nest siste dag i turneringen fortsatte Hovland storspillet. Det resulterte i seks birdier. Hovland holdt unna, og det ble ingen blemmer. Hans største konkurrent, Rory McIlroy, spilte seg til en eagle, fem birdier og en bogey.

Etter storspillet var Hovland i en delt ledelse, sammen med McIlroy. Begge to var 16 slag under par før turneringens siste dag.

Se høydepunkter fra dag tre nedenfor:

Havnet under

På dag fire, og turneringens siste, tok McIlroy første stikk. Begge spilte par på de første tre hullene, men på hull fire skjøt Hovland til bogey. McIlroy fra Nord-Irland fikset par og på hull fem fikk han bogey og sendte Hovland to slag bak.

Amerikanske Cameron Young satt en birdie på hull sju, og klatret med det opp på en delt andre plass sammen med Hovland.

Så kom Cameron Smith susende opp. Etter fem birdier på rad tok australieren over første plass. McIlroy fikk aldri til å hente igjen Smith, og måtte til slutt også se seg slått av Young.

Hovland måtte til slutt ta til takke med en delt fjerde plass sammen med Tommy Fleetwood.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer