Seks tap på sju kamper. Det lukter nedrykk i Bergen

Godset har heng på Molde.

• Brann-Strømsgodset 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Det var topp mot bunn da Strømsgodset og Brann barket sammen på Brann Stadion i ettermiddag.

Et Strømsgodset som måtte vinne for å holde tritt med Molde i toppen mot et Brann som kunne ta skrittet vekk fra den verste bunngjørma, men det var drammenserne som skulle trekke det lengste strået.

Peter Kovacs' scoring like etter hvilen ble stående som kampens eneste, og David Nilsen gutter kan ta med seg tre viktige poeng tilbake over fjellet mens Rikard Norlings gutter kom ned på jorda igjen etter den oppløftende seieren over Viking forrige helg.

Seks tap på sju kamper - det er sånt det lukter nedrykk av.

Leciejewski-dobbel Hele Norge har fått kjenne på en skikkelig hetebølge de siste dagene, og Bergen er ikke noe unntak. Det kunne nesten se ut som om det var litt i meste laget for et par av Strømsgodset-spillerne.

Først lot Marius Christopher Høibraaten en pasning gå forbi seg. Han så vel for seg at den skulle trille helt inn til Adam Larsen Kwarasey, men skapte i stedet en kjempemulighet for Brann.

Like etterpå var det Flamur Kastrati som fikk en kjempemulighet til å sende de blåkledde i ledelsen, men headingen fra kloss hold gikk til side for målet til Piotr Leciejewski, og da Peter Kovacs skulle gjøre det samme sleivet han i det avgjørende øyeblikket foran Brann-keeperen.

SKADET: Strømsgodsets Flamur Kastrati måtte takke av like før hvilen med en skade. Foto: Anders Hoven / Digitalsport
SKADET: Strømsgodsets Flamur Kastrati måtte takke av like før hvilen med en skade. Foto: Anders Hoven / Digitalsport Vis mer

Leciejewski hadde ikke veldig mye å gjøre i den første omgangen, men med sju minutter igjen vartet han opp med en dobbeltredning fra øverste hylle da Junior fikk gå opp upresset på åtte meter etter et hjørnespark. Polakken var også god på returen og skulle ha mye av æren for at det sto 0-0 til pause.

Kovacs-mål Men det skulle ikke vare. Knappe 40 sekunder var spilt av den andre omgangen da Peter Kovacs plutselig var alene igjennom etter en stygg glipp av Jonas Grønner. Spissen gjorde ingen feil og skrudde kula i det lengste hjørnet. 1-0 til gjestene.

Kvarteret senere var spydspissen igjen farlig frampå, denne gangen med hodet, men headingen gikk over tverrliggeren til Leciejewski.

Den siste halve timen kommer ikke til å bli beskrevet med gullskrift noen historiebøker, men 16 år gamle Håkon Lorentzen kom inn for vertene og satte litt fart i Brann-angrepet det siste kvarteret uten at det resulterte i scoringer. Jakob Orlov var nærmest, men skuddet smal dessverre for hjemmelaget i tverrliggeren til Kwarasey.

Dermed må bergenserne fortsatt belage seg på en høst med kamp for overlevelse, mens Godset fortsatt har los på suverene moldensere i toppen av tabellen.