KRASJET: Den tredje fartsprøven lørdag, og niende totalt, måtte avbrytes og senere annulleres etter at den newzealandske føreren Hayden Paddon kjørte av veien og inn blant publikum. Foto:  AFP PHOTO / Diego LIMA
KRASJET: Den tredje fartsprøven lørdag, og niende totalt, måtte avbrytes og senere annulleres etter at den newzealandske føreren Hayden Paddon kjørte av veien og inn blant publikum. Foto: AFP PHOTO / Diego LIMAVis mer

Seks tilskuere skadd i Rally Argentina

Hayden Paddon kjørte av veien.

Mads Østberg kjemper om seieren i Rally Argentina, men tetstriden ble overskygget av en stygg ulykke lørdag.

Den tredje fartsprøven lørdag, og niende totalt, måtte avbrytes og senere annulleres etter at den newzealandske føreren Hayden Paddon kjørte av veien og inn blant publikum.

Seks tilskuere kom til skade. Prøven ble avbrutt for at de skadde kunne fraktes til sykehus for behandling. Det er fortsatt uklart hvor alvorlig skadene er. Uhellet skjedde i nærheten av Cordoba.

Tok innpå Østberg tok kraftig innpå den ledende briten Kris Meeke på lørdagens fartsprøver i Rally Argentina og kjemper om seier.

Avstanden mellom de to var 1.08 minutter etter fredagens etappe, men etter at to av lørdagens prøver var unnagjort var avstanden bare litt over 32 sekunder. Meeke hadde en snurring på den første prøven og tapte mye tid, men slo litt tilbake på lørdagens siste prøve og har et forsprang til toer Østberg på 38,6 sekunder.

- Jeg er ganske bra fornøyd. Jeg forsøkte å presse på, men det var litt for røffe forhold, sa Østberg etter at lørdagens kjøring var unnagjort.

Søndag gjenstår bare to prøver. Det er en 16,32 kilometer langt prøve som skal kjøres to ganger.

Mikkelsen raskest Andreas Mikkelsen og VM-leder Sebastien Ogier måtte begge bryte fredag og fikk sine sjanser i sammendraget ødelagt av det, men de fortsatte lørdag. Mikkelsen var raskest på to av prøvene og Ogier på en av dem.

Thierry Neuville og Dani Sordo er andre sterke kjørere som har tapt mye tid på teknisk trøbbel i Argentina.

(NTB)