Seks timer hos tannlegen

LOS ANGELES (Dagbladet): Espen Knutsen dro til tannlegen klokka ni i går morges. Klokka fire kom han hjem med nye plasttenner etter nesten seks timer i tannlegestolen. - Helt pyton, sier Shampo til Dagbladet.

Espen slapp heldigvis å operere kjeven i går. For tannlegen som kom til Columbus-garderoben rett etter ulykken inntraff i Nashville på torsdag, ryddet opp i nordmannens «munn-trauma» som er det offisielle navnet på skaden.

- Flaks at det var en tannekspert i Nashville. Han fikk satt det meste på plass, sier Espen.

I går fikset to tannleger i Columbus opp de fem brukne tennene og de to bruddene i kjeven. Det tok tid.

- De boret, bygde opp tenner og fjernet nerver. Jeg fikk mye bedøvelse, sier en ør Shampo.

Hendt før

Men han må tilbake til tannlegen om en stund.

- De bygde opp to tenner og fylte igjen de tre andre, fortenna inkludert. De må bygges opp seinere. De lager en ny tannbeskytter for tenna oppe. Den blir klar i løpet av dagen. I tillegg må jeg spille med full ansiktsbeskyttelse.

- De rotfylte to tenner og fjernet nervene i fortenna. De sa at tenna mine blir blå eller brune dersom de ikke fjernet dem.

- Og dine nye tenner?

- De er laget av plast og er satt inn på sidene. Det ble mye sprøyter, forteller Espen.

- Hvordan hadde du det under inngrepet?

- Alle som har vært hos tannlegen, veit hvordan det er. Helt pyton, sier Espen som satte ny persolig rekord i tannlegestolen.

Spiller trolig

Tre ganger tidligere har 29-åringen nemlig fått satt inn plasttenner. En gang i denne sesongen - før fingeren ble kappet av i september - og en gang i Sverige.

- Det føles litt stramt nå. Jeg går med regulering, for bittet mitt passer ikke lenger. Jeg går på smertestillende. Det er ubehagelig, men det går greit, sier tøffingen Shampo.

I dag drar Espen til tre bortekamper på Østkysten. Om han spiller i morgen, vet han ennå ikke.

- Jeg får se på treninga i dag (tirsdag). Går det greit der, spiller jeg mot Carolina i morgen (onsdag). Jeg reiser uansett med laget og regner med å spille om noen dager, sier Espen.

Byttet bort

Den uheldige ulykken inntraff da lagkameraten Deron Quint skulle klarere en puck mot Nashville på torsdag. Gummiskiva traff Shampo rett over munnen og han måtte forlate kampen.

- Guffent, kommenterer Shampo den hendelsen.

Puck-geniet er i kjempeform og har poeng i sju kamper på rad, en rekke som står i fare for å ryke dersom han ikke spiller i morgen.

Men Espen var mer opptatt av sin tidligere lagkamerat Teemu Selanne - som ble byttet fra Anaheim til San Jose i går - enn tannsmertene og poengrekka.

- Hva, ble han byttet til San Jose! utbryter Espen. - Vi får håpe han får det bra der.

Sier tannlegenes skrekk.