Seks timer United hver dag

Manchester United lanserte i går, som første fotballklubb i verden, sin egen tv-kanal. Fra høsten skal Manchester United TV (MUTV) være på lufta seks timer om dagen.

Betal-tv-kanalen skal i tillegg til nyheter og spillerintervjuer overføre kampene til reserve- og juniorlaget, vise storkamper fra tidligere sesonger og spe på med spørrekonkurranser og annen underholdning.

Manchester United starter TV-kanalen MUTV for å vise verden hvordan klubben egentlig drives - uten innblanding fra kritiske tabloidaviser og skumle TV-stasjoner. - United er en familieklubb, sier manager Alex Ferguson.
MUTV går på lufta 10. september, og skal produsere United-stoff for alle penga - nærmere bestemt 125 millioner kroner. Det er er prisen for å dra i gang prosjektet.

Seks timer daglig får rundt fire millioner briter se røde programmer, men bare om de betaler seeravgiften på rundt 60 kroner måneden. På sikt er målsettingen å gjøre kanalen tilgjengelig internasjonalt. Kanalen satser på nyhetsstoff, intervjuer, reservekamper, klassiske storkamper fra fortida og feature-stoff fra innsida av Old Trafford.

- En fantastisk idé jeg har kjempet for i mange år, sier Alex Ferguson.

Han mener dette gir fansen muligheten til å se United fra innsida.

- Til nå har fansen bare fått den ene sida av historien. Man får ikke alltid den riktige sammenhengen slik, sier Ferguson, som endelig får sjansen til å levere sannheten sjøl.

Det blir helt sikkert mye bedre.