Seks titler - 200 mål

Han er eldst på laget, har flest pokaler og er på god vei mot ett døgn i utvisningsboksen. Vålerenga-senteren Øystein Olsen (36) har mest av alt, både på godt og vondt.

-  Jeg blir aldri for gammel til å ta ei ny «bøtte», eller å sone i utvisningsboksen. De tre to-minutterne i går var både tvilsomme og billige. Ledermålet er jeg godt fornøyd med. Det er alltid viktig å komme i førersetet, sier Øystein Olsen til Dagbladet.

1200 utvisningsminutter

På 14 sesonger i Vålerenga har han vært med på seks kongepokaler, han har lagd rundt 200 mål og har sittet mer enn 1200 minutter i «fryseboksen». Kontrakten hans løper til han er 39, og forteller alt om statusen hans i Vålerenga.

-  Så lenge motivasjonen og orken er der, kommer jeg til å satse videre. Jeg er fortsatt innstilt på å blø på hockeybanen, og vinne kamper. I går synes jeg vi førte matchen fra start til mål. TIK-spillerne prøvde hele tida, men vi sleit dem ut, sier Øystein Olsen.

-  Hockeykrig

Allerede fredag kveld håper han å løfte den sjuende bøtta over hodet på Jordal Amfi.

-  Torsdagskampen i Trondheim blir tøffere enn den i går. Den er TIKs siste sjanse, og kommer til å ende i full krig. Det mest frustrerende i går, var den varierende dømmingen. Det gjorde at vi aldri visste hvor vi hadde dommeren, sier Øystein Olsen.

Forbannet

Trønderne pådro seg to røde kort, og var forbannet etterpå.

-  Vi gjorde en bra innsats, men ble straffet for forseelser som Vålerenga slapp unna. Når det gjelder torsdagskampen, må vi skyte mer og ha mye mer trafikk foran Vålerenga-keeperen. Nå vet vi nøyaktig hva som kreves. Jeg garanterer at vi vinner den tredje kampen, sier TIK-kaptein Jan Morten Dahl.

12 minutter og 10 sekunder ut i midtperioden ble han sendt i garderoben for usportslig opptreden. Seinere fulgte Mark Bell etter.

-  Ennå ikke vunnet

De to siste minuttene var det trampeklapp for hjemmelaget. Da hadde Anders Fredriksen (24) satt inn to flotte mål, og fastsatt sluttresultatet til 5- 1.

-  I motsetning til Øystein Olsen, har jeg ennå ikke vært med og tatt ei bøtte. Før jeg kom til Vålerenga foran fjorårssesongen, spilte jeg seks år i Sverige. Samme dag vi tok seriegullet, hadde jeg fødselsdag. Da bakte mora mi kake som jeg hadde med. Jeg får få henne til å bake igjen. Det skal mye til om vi ikke blir mestere nå, sier Anders Fredriksen til Dagbladet.

KJENTE OMGIVELSER: Tre ganger måtte Øystein Olsen besøke «fryseboksen» i går kveld. På 14 sesonger i Vålerenga har han sittet der i nesten ett døgn.
MEST AV ALT: Ingen av dagens Vålerenga-spillere har så mange titler som Øystein Olsen. Nå er han veldig nær sin sjuende kongepokal.