JAPAN-AKTUELL: Francesco Totti tok farvel i Roma 28. mai. Men fotballkarrieren er ikke nødvendigvis over. Foto: NTB Scanpix
JAPAN-AKTUELL: Francesco Totti tok farvel i Roma 28. mai. Men fotballkarrieren er ikke nødvendigvis over. Foto: NTB ScanpixVis mer

Roma-legenden Francesco Totti

Seks uker etter at tårene flommet: Totti kan ta et overraskende valg

- Alternativet er oss eller Roma, sier presidenten i Tokyo Verdy, som spiller på nivå to i Japan.

(Dagbladet): 28. mai avsluttet Francesco Totti (40) sin 25 år lange karriere i Roma. Avskjeden på Stadio Olimpico var svært emosjonell, da Genoa ble slått 3-2.

Etterpå kunne Totti ikke helt svare på hva han skulle gjøre nå. En mulig - og endelig avskjed med fotballen - ble antydet i USA. Men nå sier presidenten i den japanske nivå to-klubben Tokyo Verdy at Totti kan komme til å ta et siste år som spiller hos dem.

- Han vil ta en seriøs avgjørelse i løpet av de neste dagene, forteller Hideyuki Hanyu.

- Fra agenten hans hører jeg at det i realiteten er to alternativer: Oss eller Roma. USA er ikke lenger et alternativ, sa klubbpresidenten til japanske reportere søndag, gjengitt blant annet av ESPN.

Rolle som direktør

I Roma er det ikke snakk om et comeback som spiller, men en slags direktørrolle. Totti spilte i klubben fra 1992 til 2017. Ingen har et større navn, og nå ser Tokyo Verdy for seg at klubben kan trekke veksler på stjernestatusen.

EMOSJONELT: Hele familien var på plass da Francesco Totti tok farvel som spiller i Roma. Kona Ilary Blasi så stolt bort på ektemannen. Foto: NTB Scanpix
EMOSJONELT: Hele familien var på plass da Francesco Totti tok farvel som spiller i Roma. Kona Ilary Blasi så stolt bort på ektemannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han (Totti) har fått tilbud fra Miami og Los Angeles. Men jeg er blitt fortalt at dette ikke lenger er aktuelt, sier Verdy-president Hanyu.

- Jeg hører flere supportere si at han burde avslutte i Roma. Men han må ta en avgjørelse på egen hånd. Han må virkelig tenke nøye gjennom tilbudet fra oss. Vi ville ikke gitt ham det hvis vi ikke hadde penger.

Ifølge nettstedet Soccerway uttalte Roma-trener Eusebio Di Francesco nylig at Totti har takket ja til en direktørrolle i klubben. Hanyu i Tokyo Verdy sier på sin side at Totti kan blir klar til kampen mot Kamatamare Sanuki 22. juli.

- Totti er en spesiell spiller, så vi vil i så fall ikke kjøpe noen andre. Jeg vil umiddelbart gi beskjed dersom han kommer. Hvis det skjer, kan han potensielt være klar 22. juli, påpeker klubbpresidenten.

Tørker tårer?

Tokyo Verdy ligger på femteplass etter 22 runder. Shonan Bellmare leder divisjonen.

Totti har selv ikke uttalt seg offsielt om hva som skjer videre. Muligens tørker han fortsatt tårer etter den rørende avskjeden på mektige Stadio Olimpico.

- Nå er øyeblikket her. Jeg har grått hele dagen. Jeg skulle gjerne ha blitt 25 år til, men jeg tok avgjørelsen med min kone og familie, sa spissen, som fikk 619 kamper for Roma.

Hvis overgangen til Tokyo Verdy blir en realitet, blir han ikke den første som går fra europiesk toppfotball til japansk andredivisjon. I 1996 meldte Michael Laudrup overgang fra Real Madrid til Vissel Kobe.

Året etter var han tilbake i Europa og Ajax.