Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seksdobbelt norsk i Jizerska

Morten Eide Pedersen vant.

 VANT:  Morten Eide Pedersen var best i langløpet Jizerska Padesatka i Tsjekkia.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VANT: Morten Eide Pedersen var best i langløpet Jizerska Padesatka i Tsjekkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Morten Eide Pedersen tok sin første seier i langløpssirkuset i langrenn da han spurtslo Petter Eliassen i det 50 kilometer lange Jizerska Padesatka i Tsjekkia søndag.

Den norske dominansen var voldsom i det som var sesongens andre store Ski Classics-renn. I mål var det nordmenn på de seks første plassene.

Tord Asle Gjerdalen tok tredjeplassen foran Team Santander-lagkamerat Anders Aukland, men sistnevnte beholder sin ledelse sammenlagt i langløpscupen.

Fikk luke Petter Eliassen og Morten Eide Pedersen fikk luke til de øvrige seierskandidatene i det andre klatrepartiet i løypa, og inn mot mål var det aldri noen fare for at duoen skulle bli innhentet. På de siste meterne viste Lillehammer-løper Eide Pedersen seg som den sterkeste av de to.

Eide Pedersen er ingen smågutt i Ski Classics-sammenheng. I langløpscupens to første sesonger vant han ungdomstrøya sammenlagt.

Søndag tok 27-åringen Norges femte seier i Jizerska Padesatka.

- Jeg har følt meg sterk tidligere i vinter, og det er godt å kjenne at formen er på min side også etter jul. Jeg følte meg ikke sprek i starten, men det kom seg etter hvert. Jeg hadde fantastiske ski, sa den glade vinneren til TV 2 etter målgang.

- Nå må jeg bare være på hugget og fortsette den gode stimen, tilføyde Eide Pedersen.

Ski Classics-løperne har et tøft program foran seg. De tre neste helgene kommer La Diagonela, Marcialonga og König Ludwig Lauf på rekke og rad.

Kveli utenfor pallen Petter Eliassen hang ikke med hodet etter å ha blitt slått på oppløpet av Eide Pedersen søndag.

- Jeg er kjempefornøyd med andreplass. Morten er raskere enn meg, så det er ingen overraskelse at han slo meg på slutten, sa han.

I kvinneklassen ble det seier til østerrikske Katerina Smutna foran Masako Ishida fra Japan. Sveitsiske Seraina Boner tok tredjeplassen, mens Laila Kveli ble beste norske jente på fjerdeplass.

Dagens mest uheldige i Tsjekkia var Johan Kjølstad. 31-åringen falt utenfor hotellet søndag morgen og pådro seg brudd i ankelen samt et avrevet leddbånd. Det betyr at årets sesong etter all sannsynlighet er over for Skogn-løperen.

(NTB)
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media