Seksdobbelt norsk i Jizerska

Morten Eide Pedersen vant.

VANT:  Morten Eide Pedersen var best i langløpet Jizerska Padesatka i Tsjekkia.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VANT: Morten Eide Pedersen var best i langløpet Jizerska Padesatka i Tsjekkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Morten Eide Pedersen tok sin første seier i langløpssirkuset i langrenn da han spurtslo Petter Eliassen i det 50 kilometer lange Jizerska Padesatka i Tsjekkia søndag.

Den norske dominansen var voldsom i det som var sesongens andre store Ski Classics-renn. I mål var det nordmenn på de seks første plassene.

Tord Asle Gjerdalen tok tredjeplassen foran Team Santander-lagkamerat Anders Aukland, men sistnevnte beholder sin ledelse sammenlagt i langløpscupen.

Fikk luke Petter Eliassen og Morten Eide Pedersen fikk luke til de øvrige seierskandidatene i det andre klatrepartiet i løypa, og inn mot mål var det aldri noen fare for at duoen skulle bli innhentet. På de siste meterne viste Lillehammer-løper Eide Pedersen seg som den sterkeste av de to.

Eide Pedersen er ingen smågutt i Ski Classics-sammenheng. I langløpscupens to første sesonger vant han ungdomstrøya sammenlagt.

Søndag tok 27-åringen Norges femte seier i Jizerska Padesatka.

- Jeg har følt meg sterk tidligere i vinter, og det er godt å kjenne at formen er på min side også etter jul. Jeg følte meg ikke sprek i starten, men det kom seg etter hvert. Jeg hadde fantastiske ski, sa den glade vinneren til TV 2 etter målgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.