KNUSTE KIL-DRØMMEN: Kongsvinger ledet to ganger, men klarte ikke styre inn til seier. Christer Kleiven scoret Starts første, og gratuleres her av lagkameratene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KNUSTE KIL-DRØMMEN: Kongsvinger ledet to ganger, men klarte ikke styre inn til seier. Christer Kleiven scoret Starts første, og gratuleres her av lagkameratene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Seksmålsdrama gjør høsten enda mørkere for KIL

Spillerne får ikke lønn - og heller ikke nok poeng.

|||(Dagbladet): Kongsvinger - Start 3-3.

Det har vært en tung høst på Gjemselund. Lite poeng og lite penger skaper mareritt for supportere med et bankende fotballhjerte. Kveldens kamp var derfor en KIL omtrent måtte vinne.

Utgangspunktet er dårlig for tre poeng når spillerne ikke får lønn, men Kongsvinger-gutta virket ikke preget av økonomikaoset mot Start.

Tross tre scoringer og ledelse to ganger, holdt det ikke helt inn for Kongsvinger - som måtte nøye seg med poengdeling mot sørlendingene.

- Det minste vi kan gjøre er å prøve å spille fotball, så får pengene komme når de kommer, sier Kim Holmen til TV 2.

Store Start-sjanser Start åpnet med et pang. Fredrik Strømstad spilte opp Ole Martin Årst, som dempet ballen ned til Christer Kleiven. Han har sørget for perlescoringer flere ganger denne sesongen, og lagde et nytt kanonmål på Gjemselund.

Midtbanespilleren dunket til på halv volley og sendte Start i ledelsen.

De gulsorte var klart best, men takket være en god Olav Dalen mellom stengene rykket de ikke fra i målprotokollen.

I stedet utliknet Kim Holmen, med en herlig lobb etter 20 minutter - hans første på 25 seriekamper denne sesongen.

Start fortsatte å presse, uten å få uttelling. Hjemmelaget traff derimot med det meste. Som en leser skrev på Tribunen i Dagbladets livestudio: «Start sløser og KIL scorer.»

Skrudde'n inn Etter en drøy halvtime sendte Lars Christian Krogh Gerson Kongsvinger i ledelsen med et skudd fra 25 meters skrått hold. Ballen fikk en fin skru og gikk inn nede ved stolperota, men det var ikke spesielt hardt så Kenneth Høie burde muligens tatt den.

Kongsvinger hevet seg etter ledermålet, men klarte ikke skape så store sjanser som Start spilte seg til.

Innledningen på andreomgangen var svært eksplosiv.

HØYT OPPE: Men det varte ikke lenge. Kongsvinger ligger fortsatt nest sist i Tippeligaen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
HØYT OPPE: Men det varte ikke lenge. Kongsvinger ligger fortsatt nest sist i Tippeligaen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Først stormet Espen Hoff framover på høyrekanten og han slo inn i feltet. Der luktet alltid målkåte Årst, som enkelt bredsidet ballen til 2-2 fra kloss hold.

KIL svarte umiddelbart. Kim Holmen saltokastet ballen langt inn i feltet og Mame Niang headet den inn fra bakre stolpe.

Tøft kampprogram Kampen døde litt etter dette. Det vil si, det var nok av spenning og temperatur i den, men sjansene kom ikke like tett som i de første 50 minuttene.

Kongsvinger var nok livredde for å miste ledelsen igjen - og Start var ikke like giftige som tidligere i kampen.

Kvarteret før slutt sørget Mads Stokkelien for ytterligere biting i vottene på Gjemselund, da han utliknet til 3-3 med en heading fra kloss hold.

- Dette er skuffende. Vi er ikke med i starten, men så skaper vi mer enn vi har gjort tidligere. Og tre mål på hjemmebane skal holde til seier, sier KIL-trener Tony Gustavsson til TV 2.

Begge lag hadde store sjanser mot slutten, men det endte med seks mål.

Og med bare ett poeng i kveld, ser det tungt ut for Kongsvinger - som er fem poeng bak Hønefoss på kvalikplassen, før deres kamp mot Rosenborg. KIL har nemlig et tøft kampprogram i de siste rundene, med bortekamper mot Brann og Viking og et hjemmeoppgjør mot RBK.

- Så lenge det er teoretisk mulig, skal vi gi det en ærlig sjanse, lover Gustavsson.