TO SØLV:  Nils-Erik Ulset tok i dag sitt andre sølv i skiskyting i paralympics i Sotsji. Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ / NTB Scanpix
TO SØLV: Nils-Erik Ulset tok i dag sitt andre sølv i skiskyting i paralympics i Sotsji. Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ / NTB ScanpixVis mer

Sekunddrama da Ulset tok sitt andre sølv i Sotsji

Nordmannen ga gulvvinneren en bamseklem etter målgang.

(Dagbladet): Nils-Erik Ulset tok sitt andre sølv i Sotsji.

Det ble et sekunddrama på sisterunden for skiskytter Nils-Erik Ulset på 15 kilometeren for stående. 

Ut fra siste skyting lå nordmannen 15,1 sekunder bak ledende Grygorii Vochynskyi. Innen han nådde mållinjen hadde Ulset tatt inn mye, men ikke nok til at det holdt til gull.

I mål endte Tingvoll-løperen 3,1 sekunder bak gullvinneren fra Ukraina.

- Helt greit Dermed tok Nils-Erik Ulset sitt andre sølv så langt i Paralympics i Sotsji. Den første kom tirsdag på 12,5-kilometeren.

Russiske Kirill Mikhaylov tok bronsen, bare 1,4 sekunder bak Ulset.

- Nå er jeg sliten. Nå har jeg ikke mer igjen, sier sølvvinneren til NRK.

At han endte få sekunder bak gullet, var egentlig greit for Ulset.

- At han slår meg i dag, er helt greit, for jeg slo han på denne distansen i Vancouver. Men jeg er overrasket over at jeg greide å ta inn så mye på slutten. Jeg er godt fornøyd med sølv i dag altså.

Ga vinneren en bamseklem Etter målgang ga Ulset gullvinneren Grygorii Vochynskyi en skikkelig bamseklem, og forklarer det slik:

- Han er kanskje den beste kameraten jeg har her. Det er helt greit å havne bak han i dag. Han er en god kamerat og en artig konkurrent - så jeg unner han gullet, smiler den glade sølvvinneren.

Dagens øvelse var den siste for Ulset på skiskytterstadion. Nå skal han gå langrenn de to siste dagene av Paralympics, med stafett i morgen og 10 kilometer fristil søndag.