Sekunddrama i lagtempo-VM

Revansje for Hushovd-lag.

TEAM BMC RACING: Klarte endelig å vinne VM i lagtempo. (Doug Pensinger/Getty Images/AFP)
TEAM BMC RACING: Klarte endelig å vinne VM i lagtempo. (Doug Pensinger/Getty Images/AFP)Vis mer

PONFERRADA: (procycling.no): Team BMC Racing Team er verdensmestere i lagtempo etter et sekunddrama mot Omega Pharma — Quick step.

- Tittelen føles utrolig. Vi var selvsikre før start, men vi prøvde å ikke bli for selvsikre heller Vi visste at vi kunne klare det, men det å faktisk gjøre det krevde at vi var helt fokusert og tilstede i dag, Tejay Van Garderen til procycling.no like etter målgang.

Regjerende Verdensmester Tony Martin og hans Omega Pharma — Quick Step så lenge ut til å gi BMC kamp hele veien til streken, men tapte svært mye i regnværet mot slutten av distansen. For to år siden var rollene motsatt.

- I 2012 var vi to sekunder unna seieren, sier Van Garderen.

- Det har gnaget i oss siden, men i dag startet vi og kjørte vår eget løp hele veien. Det var en tøff, men fin og dynamisk tempoløype, sier van Garderen.

54 kilometer i snitt
BMC-laget kjørte de 5,7 milene med vanvittige 54 kilometer i timen i snittfart. De endre til slutt 31 sekunder foran Orica GreenEDGE som knep andreplassen like foran Quick Step.BMC-laget besto av Rohan Dennis, Silvan Dillier, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Tejay van Garderen og Peter Velits.

Vegard Breen var eneste norske rytter på Lotto Belisol hadde ingen stor dag og endte over fire minutter etter BMC-laget.Overfor procycling.nos mann i VM-byen Ponferrada sier Breen at han måtte slippe i en av bakkene underveis.

- Det var tungt hele veien, sier Vegard Breen til procycling.no.

- Du kommer rett fra Spania rundt. Hvordan påvirker det deg?

- Jeg følte meg bra, men det ser jo ikke helt bra ut nå. Heller ikke med tanke på onsdagen (det individuell tempoløpet). Jeg måtte slippe i bakken i dag, men kan heldigvis kjøre i egen rytme til onsdag, sier Breen videre.

Psykisk spill
procycling.no bor på Temple Hotel i Ponferrada sammen med BMC Racing, og spurte Alan Peiper ved frokostbordet om laget hans kunne vinne lagtempoen senere på dagen:

- Nei, det vet jeg ikke. Det er Omega Pharma-Quick Step, Orica GreenEDGE og Team Sky som er de tre store. Kanskje kan også Trek Factory Racing med Fabian Cancellara gjøre det bra, sa Peiper. Etter å ha sikret seg ledelse med over minuttet i mål, og rapporter på at både Orica GreenEDGE og siden OPQS saktet akterut i løypa, tok BMC revansje for det forsmedelige sekunddramaet de gikk tapende ut av Valkenburg for to år tilbake.

- Første året var vi bare to sekunder unna seieren, og det gjorde at vi visste vi kunne vinne, sier van Garderen til procycling.no.

- Hvor mye arbeid ligger bak en slik seier?

- Det er mye jobb bak dette. Egentlig kulminerer en hel sesong i én time med utrolig mye smerter, sier van Garderen.

Egen lagtemposamling
Peiper sier de hadde en treningssamling for å stille best mulig rustet til nettopp dette rittet.- Vi hadde en lagtemposamling for to uker siden og vi har ryttere som nettopp har avsluttet Vueltaen. Vi har hatt dette i bakhodet de siste to månedene. Vi har justert på utstyret, tenkt ut hvilke seks ryttere vi skulle satse på etter en hard sesong, sier Peiper.

- Vi har også kommet oss over noen lagtempoer der vi ikke har fått tidene vi ønsket oss, og noen skuffelser i fjor. Vi har jobbet hardt for å få dette til.

- Jeg spurte deg i dag tidlig, og da sa du OPQS, Trek og Orica GreenEDGE, var det en hvit løgn, eller?

- Nei, nei. Ikke i det hele tatt. Vi har ikke en Tony Martin på laget. Vi har seks likeverdige ryttere på laget med sterk psyke. Vi har Peter Velits som ble verdensmester de to foregående årene med OPQS. Han er et viktig element for oss som vet hva som kreves. Vi har Rohan Dennis som er lagets motor. Vi har Tejay som kan ta føringen i motbakkene. Vi hadde også med førsteårsproffen Silvan Dillier, som kjørte sin første lagtempo og ble verdensmester.

PS: Alle øvelser fra VM i Ponferrada vises direkte på Viasat Sport, Viasat 4 eller strømmetjenesten Viaplay.

(denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet, www.procycling.no)