Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2017

Sekundene raste på for Stina Nilsson: - Jeg er ikke overrasket. Jeg vet hvordan jeg gikk, liksom

Vil fordøye dagens løp.

TUNG DAG: Tourleder Stina Nilsson tapte ledelsen i touren etter en dårlig dag på femkilometeren i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TUNG DAG: Tourleder Stina Nilsson tapte ledelsen i touren etter en dårlig dag på femkilometeren i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Stina Nilsson har vært en sensasjon så langt i Tour de Ski, men på dagens individuelle femkilometer fikk hun smake hva en lang tour kan gjøre med kroppen.

- Jo, men det var tyngre i dag, er det korte svaret Nilsson gir Dagbladet på spørsmål om kroppen stoppet opp i kulda.

20. plassen var langt under det hun kunne forvente etter tre etappeseire på de fire foregående tour-løpene.

Takket være en ørliten glidbom på norske ski, tapte hun ikke mer enn 22 og 16 sekunder til henholdsvis Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Likevel tapte hun sammenlagtledelsen til Weng, og var mer enn 40 sekunder bak vinneren Jessica Diggins i mål.

Evaluerer lavt

Det er mye på fem kilometer og en konkurransetid på knappe 13 minutter.

- Det er ikke noe nytt. Det kan bli det når jeg har dårlige dager, sier Nilsson til Dagbladet.

Foran de to avsluttende etappene i touren, morgendagens fellesstart i klassisk og søndagens jaktstart opp monsterbakken Alpe Cermis, vil hun snakke minst mulig om seg selv og sammenlagtsjansene.

- Jeg tenker ikke så mye på morgendagen, jeg tenker bare på hva jeg har gjort i dag. Jeg vil fordøye det litt, sier hun.

- Hvordan evaluerer du dagen i dag, da?

- Ikke så høyt.

- Hvorfor ikke?

- Jeg syns jeg ... Jeg åpner ganske bra, tror jeg, men så falt jeg sammen. Men jeg kan ikke være skuffa. Jeg gjorde mitt beste.

Var ute i løypa

Nilssons umiddelbare evaluering stemmer godt med passeringstidene hennes underveis. Etter en tredel av løpet ledet hun med et knapt sekund på Diggins, og fram til halvgått løp holdt hun stand.

Så rant det på. Nilsson er ikke overrasket over at det ble førti sekunder til slutt.

- Nei. Jeg vet hvordan jeg gikk, liksom. Jeg var jo der ute, sier hun til Dagbladet, og legger til at hun syns det var morsomt at Charlotte Kalla endelig fikk det til.

Kalla vurderer å bryte

Kalla, som tidvis har hatt en blytung tour, ble nummer fire i dag etter et jevnt godt løp.

Likevel var det ikke en sprudlende Kalla som møtte pressen etter løpet. Hun syntes følelsen var bedre etter åttendeplassen på fellesstarten i Oberstdorf.

Nå vurderer hun å hoppe av Tour de Ski før helgens konkurranser i Val di Fiemme.

- Jeg bestemmer meg i løpet av kvelden, sier Kalla til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling