Selg Scheie - straks!

Einar Førde har åpnet for at NRKs mest kjente programledere skal kunne jobbe for konkurrentene.

«Førde vil selge Scheie», var overskriften i denne avisa forleden. Dette salget begynner å haste: Kampen mot Slovenia i morgen sendes i TV2, og da mangler Norges beste mann.- Jeg sier «tøtsj», jeg, hørte vi fra Egil «Drillo» Olsen forleden kveld. NRKs ekspertkommentator greier ikke å skjule Englands-oppholdet han har bak seg, selv om det var kortvarig.

- Hvis vi greier å bruke «berøring», så er det fint, parerte Norges beste fotballkommentator, Arne Scheie. For hva er vitsen med et landslag, hvis vi ikke har et språk å forsvare?

Terning

De forskjellige tv-kanalenes utsendte medarbeidere i Belgia og Nederland må tåle samme behandling som de selv gir fotballspillerne. I denne spalten hyller vi Arne Scheie med en sekser, og spanderer raust en treer på «Drillo». Terningkast én går til to utidige skravlebøtter med sviktende formkurve: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og Davy Wathne i TV2.

I den journalistiske læreboka står det at du bare skal stille ett spørsmål om gangen. Dette har verken Mini eller Davy fått med seg. I sin iver etter sjøl å være i fokus, stiller de gjerne både to og tre spørsmål, og oppfatter ikke at intervjuobjektene ikke svarer på noen av dem.

Det kan også være lurt å pønske ut noe på forhånd. Den planlagte improvisasjonen er alltid best. Amatørreporteren Mini presterte dette forleden kveld: - Var det vanskeligere i dag, eller var det litt...?

Kliss

Litt kan det selvsagt være, selv om mange mener det nå blir rent for mye av dette tøvet. «Det er sant å si forferdelig at god underholdning tilgrises på denne måten,» skriver en svært erfaren fjernsynsmedarbeider i en e-post til denne spalten. Han kaller det «kliss», det disse tv-klovnene driver med.

I morgen kveld spiller Norge sin tredje kamp i dette fotballmesterskapet. Kanskje blir det den siste. For kan vi gå videre til kvartfinalen med sleivspark fra Ernst A. Lersveen og den nedlatende Ivar Hoff?

Uten Arne Scheie synes kampen tapt på forhånd. Men det fins medisin som hjelper: Skru av lyden, slå på NRK Radio og nyt Norges nest beste fotballkommentator, dyktige Arve Fuglum. Også han har en Flo på laget. Så langt har Jostein hatt større suksess i EM enn lillebror Tore André.