- Selger bare én senegaleser

Det finnes ingen klubber som har nok penger til å kjøpe hele Moldes trio fra Senegal, dersom Kjell Jonevret får bestemme prisen.

I MEDVIND: Rune Ertsås (t.v.), Makhtar Thioune, Aksel Berget Skjølsvik og Daniel Berg Hestad (bak) jubler etter Makhtars scoring mot Lyn i går, en av tre senegalesiske Molde-mål for kvelden.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
I MEDVIND: Rune Ertsås (t.v.), Makhtar Thioune, Aksel Berget Skjølsvik og Daniel Berg Hestad (bak) jubler etter Makhtars scoring mot Lyn i går, en av tre senegalesiske Molde-mål for kvelden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

||| MOLDE (Dagbladet.no): Når Dagbladet spør om hva Kjell Jonevret vil kreve for hele «Trio de senegalisos» som består av Makthar Thioune, Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf, vil ikke Jonevret sette noen prislapp. Det hele blir for hypotetisk og skremmende for svensken.

-Nei, vi kan ikke selge dem alle tre. Det får holde med én av dem, forteller Jonevret, som fikk en 4-0-seier i presang fra sine spillere på sin 47 årsdag.

Jonevret mener den siste tiden har brakt med seg ve mye spekulasjoner om fremtiden til stjernegalleriet fra Senegal. Mot Lyn noterte de alle seg for én scoring hver.

Pape Pate åpnet, Mame fulgte opp og Thioune satte inn straffesparket. Mame Biram var nest sist på Jose Motas 4-0-scoring.

- Selve kampen startet bra men vi ga Lyn vel mye rom. Balltempoet veldig lavt i førsteomgangen. Kanskje var det varmen og det tette kampprogrammet som skapte en del trøtte bein utpå der, oppsummerer moldetreneren.

Har fantasier «helt på kanten»
Mot Lyn skapte ikke Molde like mye sjanser som de har hatt for vane på hjemmearenaen tidligere i år. Derfor ble det effektivitetsprosenten høyere.

Det som er litt merkelig, er at Molde ikke oftere benytter seg mer av banens bredde. Mot Lyn ble det slått inn presist fra kant ved to anledninger. Det resulterte i én kjempesjanse og Jose Motas 4-0 scoring.

-Jeg skulle virkelig ønske at kantene både jobbet mer og ble brukt oftere, innrømmer Jonevret til Dagbladet.

Satser på Mota
Brasilianske Jose Mota er spilleren som får Jonevret til å møte sommerens overgangsmarked med tilnærmet hvilepuls. Det mener Jonevret den siste tiden viser.

-Det var vel ikke en kamp som passet Jose Mota i dag, derfor er det greit at han startet på benken. Mota er bedre når han får mange oppspil. Men - den dagen Mame Biram Diouf forlater oss, da er Jose Mota der.

Jonevret var også stolt over å endelig kunne proklamere at hjemmebanen nok en gang kan kalles en festning. Enkelte hjemmetap har blitt forklart med alt for liten kynisme. Seieren mot Lyn ville han i alle fall ikke kreditere noen kynisme i spillet.

- Kynisk, med det rufsete forsvaret vi hadde i dag. De gjorde en del klønete beslutninger, hevder Jonevret avslutningsvis.

HOLDER MED ETT SALG: Moldetrener Kjell Jonevret mener Molde må beholde to av de tre senegalesiske stjernene.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
HOLDER MED ETT SALG: Moldetrener Kjell Jonevret mener Molde må beholde to av de tre senegalesiske stjernene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer