Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prøve-VM i Russland:

Selger egne billetter til overvektige

Billettene skal gi overvektige seter med større bredde og bedre tilgjengelighet, skriver FIFA.

NYE BILLETTER: FIFA ønsker å gjøre publikumopplevelsen bedre for overvektige, og tilbyr nå spesialtilpassede billetter. Foto: PA/Joe Giddens.
NYE BILLETTER: FIFA ønsker å gjøre publikumopplevelsen bedre for overvektige, og tilbyr nå spesialtilpassede billetter. Foto: PA/Joe Giddens. Vis mer

(Dagbladet): Billettprisene til prøve-VM i Russland i år, ble onsdag offentliggjort på FIFAs nettsteder. Der ble det også meddelt at overvektige kan kjøpe egne billetter, som vil gi seter med større bredde og bedre tilgjengelighet.

For å kunne ha rett til de spesielle billettene må man ha en BMI (kroppsmasseindeks) på minst 35, opplyser FIFA. Dette må bevises gjennom en legeerklæring.

En vanlig BMI, høyde og muskelmasse tatt i betraktning, er 18,5 til 25, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Billettene vil koste i overkant av 1200 kroner, samme pris som det de ordinære billettene koster.

Lederen i Landsforeningen for Overvektige, Mari-Mette Graff, er svært positiv til den nye billettypen.

- Tilrettelegging som ikke går utover andre, er alltid et gode. Enten det er utfordringer på grunn av størrelsen eller graden av bevegelighet, sammenlignet med det samfunnet generelt er lagt til rette for, sier Graff til Dagbladet.

Hun påpeker at dette tjener alle, ettersom mange har erfart at det er trangere å sitte ved siden av en person større enn vanlig. Hun opplever på ingen måte at de nye billettypene diskriminerer.

- Hvis det er en utfordring at en ikke får plass eller at man sliter med å komme opp til et bratt sted, er det ikke diskriminerende å tilrettelegge for dette. Det er på ingen måte diskriminerende.

Der de andre billettypene for spesielt trengende medfører én ekstra plass til en ledsager, gjelder dette ikke billettene for overvektige.

- Vær høflig mot andre fans, søk kun på disse billettene om dere virkelig trenger dem. Det er et begrenset antall på grunn av kapasiteten på stadionene, skriver FIFA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media