Selger Hæstad og Johnsen for 27 millioner

Prisen er allerede avtalt.

Start har lånt ut Kristofer Hæstad og Marius Johnsen i vårsesongen. Sørlendingene har allerede avtalt salgspris på 27 millioner kroner for duoen, skriver VG. Hæstad er lånt ut til Wigan, Johnsen til Köln.

Klubbeier Erik Solér innrømmer for første gang at han personlig kan tjene penger på avtalene. Etter det VG forstår vil Solér og medinvestor Ernst Ravnaas sin andel være rundt 5,5 millioner kroner på de mulige salgene av Hæstad og Johnsen.

I går uttalte Solér til avisen at «jeg har ingen personlig økonomisk interesse i dette». Den uttalelsen korrigerer Solér i dagens VG:

- Jeg er jo eier av Start. Hvis noen lurer på om jeg som klubbeier av Start tjener penger når Start selger spillere, blir jeg jo litt overrasket. Det skjønner jo alle. Det jeg mente er at jeg har ingen andre personlige økonomiske interesser i dette.

Start-investor Riulf Rustad vil sitte igjen med cirka 6 millioner kroner dersom salgene blir gjennomført etter vårsesongen. Solér vil fortsatt ikke bekrefte at Wigan har en opsjonsavtale med Start om kjøp av Hæstad, selv om VG hevder å vite om en slik avtale.

(NTB)

PRISEN ER KLAR: Marius Johnsen (t.v.) og Kristofer Hæstad er foreløpig lånt ut, men Start har allerede avtalt salgspris med Köln og Wigan.