Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selger ikke bildet til engelske aviser

Hauge-assistent med Barca-drakt i Drammens Tidende.

(Dagbladet.no): I morgen skal Ole Hermann Borgan være assistentdommer under Champions League-finalen mellom Arsenal og Barcelona.

I dagens utgave av Drammens Tidende stiller Borgan opp på et bilde iført Barcelona-drakt. Det kan skape rabalder.

- Det var lite lurt av Borgan å stille opp i en av finalelagets drakter før mesterligafinalen i morgen kveld, sier dommeransvarlig Rune Pedersen i NFF til Drammens Tidendes nettutgave.

- Ubetenksomt og dumt

Pedersen tok kontakt med Borgan og ga klart uttrykk for hva han mente om assistentdommerens modellinnsats i lokalavisa. Borgan sier han fikk «litt kjeft» av Rune Pedersen, og angrer på at han stilte opp på bildet.

- Det var både ubetenksomt og dumt gjort av meg. Jeg tenkte ikke grundig nok over situasjonen og konsekvensene da jeg ble bedt om å ta på meg drakta, sier han.

Engelsk medieinteresse

Borgan presiserer at han ikke er Barcelona-tilhenger, men det faktum vil neppe engelske medier legge stor vekt på om de får trykke bildet. Spesielt ikke dersom Borgan vinker en tvilsom offside i Barcelona-favør i morgen kveld.

I dag har Drammens Tidende blitt kontaktet av flere engelske medier som vil kjøpe bildet, og andre som vil snakke med avisa om saken.

- Både BBC og Sky Sports vil gjøre intervjuer med meg, sier leder for sportsavdelingen i DT, Per Jan Brekke til Dagbladet.no.

I samme øyeblikk ringer Sky Sports på mobiltelefonen hans.

Vil selge bildet

- Vi er kontaktet av tre engelske avsier som vil kjøpe bildet, sier produksjonsredaktør Svein Helge Torgersen i Drammens Tidende.

Tidligere i ettermiddag sa Torgersen at Drammens Tidende regnet med å selge bildet. Nå har avisa og fotografen bestemt seg for å takke nei til rause tilbud fra blant annet England.

- Vi ønsker ikke å gjøre ting verre for Borgan, i og med at vi var delaktige i at bildet ble slik, sier Torgersen til Dagbladet.no.

Samtidig presiserer han at avisa mener Borgan selv burde visst bedre enn å stille opp på bildet.

- Deler skylda

Slik forklarer sportsleder Brekke i DT omstendighetene rundt bildet:

- Vi fikk inntrykk av at Borgan hadde både Barcelona- og Arsenal-drakt hjemme, og spurte om å få komme hjem til ham og ta bilde av ham med draktene. Da fotografen vår kom hjem til ham, fant ikke Borgan Arsenal-drakta - bare Barcelona.

Fotografen spurte om Borgan kunne ta på seg drakta, og Borgan sa ja.

- Vi skulle kanskje ikke spurt, og han skulle kanskje ikke sagt ja. Vi får dele skyld, men vi gjorde ikke dette med forsett. Hadde vi ant konsekvensene dette skulle få, ville vi nok valgt annerledes, sier Brekke.

• Si din mening: Bør bildet få konsekvenser for Borgans deltakelse under Champions League-finalen i morgen?

BILDETRØBBEL: Ole Hermann Borgan stilte i Barcelona-drakt i Drammens Tidende i dag. I morgen er han assistentdommer når Barca møter Arsenal i Champions League-finalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling