- Selger ikke Butt

Sir Alex Ferguson er krystallklar: Det er ikke aktuelt å selge Nicky Butt.

Spekulasjonene har svirret rundt Nicky Butt. Ikke så rart: Han var etter manges mening Englands beste spiller i VM, men har hatt en status som backup-spiller i Manchester United.

Butt har blitt knyttet til Inter Milan, i en overgang som skulle være verdt 115 millioner kroner. Men Ferguson vil ikke selge:

- Opp gjennom årene har jeg fått flere telefoner om ham enn om noen annen spiller, rett og slett på grunn av situasjonen han har vært i, forteller Sir Alex til Manchester Evening News.

Men:

- Det har aldri vært et tema for oss å selge ham. Jeg har aldri vært fristet til å selge Nicky, og slik er det også i dag. Han har aldri sutret de gangene han ikke har vært på laget mitt, og han har alltid vært klar hver gang jeg har spurt ham. Det viser hvilken fin type han er.

På landslaget har Butt sortert bak Steven Gerrard. Skaden til Gerrard ga Butt en sjanse i VM _ en sjanse han utnyttet fenomenalt.

- Nicky var stjernespilleren til England under VM, sier Ferguson.

- Han var absolutt fantastisk og det kunne ikke sjedd med en finere fyr, fordi han har måttet vente. Han vil være den spilleren som er mest desperat etter å komme i gang med sesongen nå. Han var uheldig med en skade i fjor, men kom fantastisk tilbake. Han blir en viktig spiller for oss denne sesongen. Han nærmer seg sine beste år, og hva det kan bety for oss er ikke mulig å si ennå.

(Dagbladet.no)

VM-HELT: Nicky Butt har fått mye skryt for VM-innsatsen. Her er han i duell med Brasils Ronaldinho.