- Selger ikke til norske klubber

Det er uaktuelt, ifølge Ingebrigt Steen Jensen.

• Les også: - Tchoyi ville ikke gjort seg bort i Barcelona

NADDERUD (Dagbladet.no): Strømsgodset - Stabæk 0-5

Få var gladere enn Ingebrigt Steen Jensen da Stabæk sikret seriesølvet etter nok en sprudlende offensiv prestasjon av bærumslaget.

Steen Jensen har bestandig hatt store visjoner for klubben i sitt hjerte og nå synes de «hårete» målene han tidligere har proklamert nærmere innen rekkevidde.

Men skal klubben utvikle seg videre, må stammen i laget beholdes.

Og selv om Steen Jensen ikke vil stå i veien for enkeltspilleres ambisjoner, har han ihvertfall ikke tenkt å la de nærmeste konkurrentene styrke seg på Stabæks bekostning. – Det er fullstendig uaktuelt å selge til andre norske klubber. Dette er ikke et spørsmål om penger, men om kred, understreker Steen Jensen.

– Ingen Fredriksen i ryggen

Nå håper Stabæk-inspiratoren at klubben i stedet kan forsterke foran neste sesong.

LANGFLAT SØLVGUTT: Stabæk-spillerne var jublende glade etter å ha sikret seriesølvet lørdag kveld. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
LANGFLAT SØLVGUTT: Stabæk-spillerne var jublende glade etter å ha sikret seriesølvet lørdag kveld. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer

– Vi har ingen John Fredriksen som kan spytte inn 50 millioner kroner, men ressurser har vi, og må vi ha for å henge med, understreker Steen Jensen som også er svært fornøyd over at Stabæk blir 4,6 millioner kroner rikere i premiepenger for sluttplasseringen i Tippeligaen.

Hadde alt gått imot Stabæk i dag, kunne man ha endt opp med så mye som 2,5 millioner mindre i premiepenger.

– Det er klart det betyr mye for en klubb med forholdsvis små ressurser, påpeker Steen Jensen.

Austbø inn?

Lars Bohinen deler Steen Jensens syn om at Stabæk nå må forsterke foran Tippeligaen 2008.

Og ifølge sportsdirektøren er det gode muligheter for at Tchoyi, Nannskog, Gunnarsson og Alanzinho også er å se i Stabæk-drakt ved seriestart neste år.

– Det er ingenting som tyder på noe annet for øyeblikket, sier Bohinen.

I stedet antyder han at klubben ønsker fire nye spillere, deriblant en keeper som kan ta opp kampen med Jon Knudsen.

– Vi er i forhandlinger med Iven Austbø, bekrefter Bohinen som mener at man er nødt til å ha to gode keepere for å lykkes.