<strong>UNDER HAMMEREN:</strong> Norges landslagsmålvakt Lars Haugen (t.v) skal auksjonere bort hjelmen sin til inntekt for kreftsaken etter OL. Her sammen med landslagskaptein Jonas Holøs (t.h) etter den første norske treningen i treningsarenaen ved Gangneung Hockey Center. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
UNDER HAMMEREN: Norges landslagsmålvakt Lars Haugen (t.v) skal auksjonere bort hjelmen sin til inntekt for kreftsaken etter OL. Her sammen med landslagskaptein Jonas Holøs (t.h) etter den første norske treningen i treningsarenaen ved Gangneung Hockey Center. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Selger keepermaska etter OL. - Håper den gir mye til kreftsaken

Norges hockeykeeper Lars Haugen (30) betyr OL mer enn sport. Han vil bruke anledningen til å samle inn penger for kreftsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GANGNEUNG (Dagbladet): Den norske landslagskeeperen må storspille i mål dersom Norge skal ha noen som helst sjanse til å nå målsettingen om en OL-kvartfinale i Sør-Korea.

Som vanlig er Norge ikke i favorittsjiktet i et internasjonalt mesterskap, så Lars Haugen er forberedt på at de innledende kampene mot Sverige, Finland og Tyskland vil dreie seg om å stoppe et ras av hockeypucker mot ham.

<strong>TØFF I TRYNET:</strong> Lars Haugen med keepermaska på. Foto: Roy Wahlstrøm
TØFF I TRYNET: Lars Haugen med keepermaska på. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer
<strong>VIL BIDRA:</strong> Lars Haugen håper keepermaska som skal selges gir et bra bidrag til kreftsaken. Foto: Roy Wahlstrøm
VIL BIDRA: Lars Haugen håper keepermaska som skal selges gir et bra bidrag til kreftsaken. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer

Keepermaska han bruker, er designet av oslomannen Dennis Haanshuus. Den er lakkert i norske farger og dekorert med flere norske OL-helter gjennom historien.

- Opplevd i nær familie

Lars Haugen håper at hjelmen hans vil bli et ettertraktet klenodium etter OL. Da skal den nemlig auksjoneres bort til inntekt for Hockey mot kreft - som bruker midlene til å skape «Magiske Øyeblikk» for syke barn og pårørende.

- Kreft er noe veldig mange har opplevd tett innpå seg, også jeg, som har opplevd det i både nær familie og venner. Da blir dette ekstra spesielt og viktig for meg, selvfølgelig, sier Lars Haugen til Dagbladet.

At inntektene går til barn betyr også for Haugen.

- Jeg er glad for å kunne bruke hockeyen til å kunne gjøre noe positivt for kreftsaken. Derfor håper jeg auksjonen av keepermaska etter OL vil gi et bra bidrag, sier den norske landslagskeeperen til Dagbladet.

12 OL-debutanter

30-åringen voktet det norske målet også i Sotsji-OL for fire år siden. Den gang hadde også han keepermaske utsmykket av Dennis Haanshuus, men dette er første gang Haugen bruker idretten som arena for å samle inn penger til et veldedig formål.

- Den gang kom jeg ikke på en like bra idé, men heldigvis fikk jeg en OL-sjanse til, sier Lars Haugen.

Med sine sju VM-sluttspill på samvittigheten også, så har Lars Haugen vokst fram som en av veteranene og bærebjelkene i det norske laget - som har med seg 12 OL-debutanter til Sør-Korea.

Tilstanden på Lars Haugens keepermaske etter OL gjenstår dog å se. Det kan fort bli en «godt brukt» hjelm som havner under hammeren etter OL.

- Hehe, ja, men jeg får håpe at det ikke blir altfor mange skudd på hjelmen, men heller på utstyret rundt, sier han.

Ingen NHL-spillere

Norge spilte kvartfinale i VM i 2008, 2011 og 2012, men i de sju siste mesterskapene, inkludert to OL-sluttspill, har Norge ikke klart en tilsvarende bragd. Sju av spillerne i OL-troppen er klare for sitt tredje strake OL-sluttspill, og 13 er med i sitt andre. Keeper-Haugen mener laget er godt nok besatt av både rutine og ferdigheter til at en ny kvartfinale er målsettingen.

NHL har ikke sluppet spillerne til årets OL. Det betyr naturligvis at Norge må klare seg uten Mats Zuccarello, men samtidig er andre nasjoner bedre forspent med NHL-proffer, og må i større gran enn Norge sette sammen et helt nytt lag.

- Selv uten NHL-spillere i OL, så er vi fortsatt ingen stor hockeynasjon. Vi kommer ikke til å dominere mot noen. Men vi kan jobbe hardere enn de fleste lag, og kan stjele litt poeng her og der. Vi vet vi kan sjokkere mange, og da er alt mulig. Også en kvartfinale.

- Hva må dere lykkes spesielt med?

- Det defensive må sitte. Vi har spillere som kan avgjøre kamper til vår fordel offensivt, men det er med bra defensiv jobbing vi kan frustrere motstanderen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer