Selger reiser med norske idrettskjendiser som guide

Sammen med godterikongen Jon Brynildsen og fotballvert Dag Solheim i Canal+ skal NISO-sjef Morgan Andersen selge sportsreiser til næringslivet. Tore Pedersen (32) er spurt om å være reisevert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det vakte oppsikt da sjefen i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) i november gikk ut med planene om å opprette et selskap for å forvalte medlemmenes kommersielle rettigheter. Nå er fagforeningslederen i gang med å selge skreddersydde gruppereiser for næringslivet. På Greåker-firmaet Gruppespesialistens nettsted tilbys «idrettskjendiser som faglige reiseledere, foredragsholdere og døråpnere til severdigheter».

Innfallsport

- Dette kan være en innfallsport for spillere som er ferdige med idrettskarrieren. Flere har sagt ja allerede, sier NISO-sjef Andersen til Dagbladet. Han vil ikke ut med navn, men bekrefter senere at Tore Pedersen er blant de forespurte.

Daglig leder Thomas Mathiesen i Gruppespesialisten utdyper:

- Både aktive og tidligere spillere er aktuelle, men vi retter oss etter kundenes ønsker. Blant annet vil mange kombinere fotball og golf, og da vil vi benytte oss av det nettverket idrettskjendisene har f or å slippe inn på eksklusive golfklubber, restauranter og for å få tak i fotballbilletter.

Tre gruppereiser til England er allerede planlagt. Første tur går til London og oppgjøret mellom Manchester United og West Ham lørdag 16. mars. 30 stykker skal være med, og tidligere Blackburn- og Wimbledon-proff Tore Pedersen er et av flere aktuelle trekkplastre.

- Jeg har ingen annen jobb nå, og vil gjerne ta med folk på golf og ball. Golfbanene og fotballmiljøet i London kjenner jeg godt, men noe trekkplaster er jeg vel ikke, ler 32-åringen.

Ingen avtale

Pedersen understreker at han ikke har inngått noen avtale ennå, og at han dessuten er i ferd med å vekke fotballkarrieren til live igjen.

- Høyrekneet er bra igjen, og jeg håper å få minst ett år som spiller i Fredrikstad FK. Foreløpig ser jeg det an på trening, men skal jeg satse blir det ikke tid til å være reiseleder.

Daglig leder Thomas Mathiesen regner med å omsette for sju mil lioner allerede neste år.

NISO-SJEF: Morgan Andersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer