Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selger spillere via internett

Bonn (NTB-DPA): Internett kan være framtiden for spillere på jakt etter ny klubb. Et tysk firma har lagt ut sin egen transferliste på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag hadde 32 spillere med ambisjoner om 1. divisjonsspill i Tyskland benyttet websiden til The Global Transfer Internet Sports Agency (GTISA). Blant internett-spillerne fins blant andre en nederlandsk libero, en brasiliansk venstreback og en tysk libero. Sistenevnte vurderer seg selv som «svært ambisiøs, hurtig og med glimrende ballkontroll.» Kanskje noe for norske klubber på jakt etter forsterkninger?

- Dette er definitivt framtiden. Om ti år vil selskapet vårt ha en solid posisjon i markedet, sier Gerd Butzeck.

Spilleragent

Sammen med to partnere startet han GTISA i Dormagen, 20 km nord for Köln. Butzeck er selv spilleragent med lisens fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

- Kontakten mellom klubb og spiller kan gjøres via selskapet vårt eller spilleren kan legge igjen telefonnummeret sitt på internettsiden, sier Butzeck. Selskapet hans fungerer som rådgiver for de som måtte ønske det. Prisen er 200 kroner for å registrere seg og deretter 200 kroner i måneden for å være tilgjengelig.

Siden inneholder tjenester både for spillere og trenere, og selvsagt for klubber på jakt etter forsterkninger. Butzeck har ikke ambisjoner om å formidle overganger for stjernespillere som Jürgen Klinsmann.

Øst-Europa

- Kjernen i forretningen vår ligger i mindre kjente spillere, spesielt fra det øst-europeiske markedet, sier Butzeck. Han insisterer på at den nye metoden å drive spillersalg på er ment som et supplement til de tradisjonelle fotballagentene, ikke som en konkurrent.

- Målet vårt er en verdensomspennende forretning, som for eksempel muliggjør er overgang fra finsk 3. divisjon til svensk 2. divisjon, sier Gerd Butzeck.

Tjenesten er for øvrig åpen for utøvere fra alle slags idretter. Adressen er: www.transferlist.com, for ambisiøse norske spillere som måtte være interessert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!