Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selger stjernespiller til rivalen. To av grunnene er absurde

Brasilianske Elkeson skifter beite i Kina.

SELGES TIL RIVALEN: Den brasilianske stjernespilleren Elkeson. Foto: Xinhua/Guo Yong/NTB Scanpix
SELGES TIL RIVALEN: Den brasilianske stjernespilleren Elkeson. Foto: Xinhua/Guo Yong/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Se for deg at Manchester City selger Sergio Agüero til Arsenal, fordi det vil hjelpe dem i hjemlig liga og Champions League. Omtrent slik er det for den kinesiske mesteren Guangzhou Evergrande, som selger sin beste spiller til rivalen Shanghai SIPG.

Guangzhou vant den kinesiske ligaen med to poeng ned til rivalen denne sesongen. Nå vil Shanghai ha mulighet til å ta revansj neste sesong. De får nemlig ligaens toppscorer Elkeson.

- Formålet ved å selge Elkeson til Shanghai SIPG er å støtte kinesiske lag i å konkurrere i AFC Champions League, og for den nasjonale framgangen, skiver klubben i en pressemelding, gjengitt av South China Morning Post.

Det er en uttalelse du ikke vil lese i europeisk fotball med det første.

AFC Champions League er en asiatisk fotballturnering som avholdes årlig av det asiatiske fotballforbundet, og består av de 32 beste lagene fra nasjonale ligaer tilknyttet AFC.

Guangzhou Evergrande gikk helt til topps i turneringen denne sesongen, da de slo Al Ahli fra Dubai i finalen over to kamper. Elkeson ble matchvinner i den avgjørende kampen.

Brasilianske Elkeson har nettet 59 ganger på 72 ligakamper i løpet av tre sesonger i Kina. Han var også en nøkkelspiller i AFC Champions League.

Han ble signert med en fireårskontrakt i 2013 for snaut 55 millioner norske kroner. Det skulle vise seg å være en svært god avtale for Guangzhou, som nå får over 150 millioner kroner for spilleren.

Klubben legger ikke skjul på at pengene også spilte en stor rolle for at de valgte å selge stjernespilleren.

Det er svenske Sven-Göran Eriksson som trener Shanghai SIPG.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media