Selges for rekordsum

ATHEN (Dagbladet): Olympiakos- Molde 3- 1. Andreas Lund klarte ikke å forhindre Moldes tredje strake tap, men raget høyt nok til å få Erik Brakstad til å innse at juvelen er på vei bort: - Jeg regner med at faksen vår kommer til å gløde etter disse kampene her, sier Molde-treneren.

Vegard Heggem er Norges dyreste spiller ut av landet hittil. Han gikk til Liverpool for drøye 40 millioner kroner. Lund blir dyrere. Det bekrefter sportslig leder Olav Boksasp:

- Ja, det er klart vi snakker om en rekordsum.

- Det bør bli ny rekord, sier trener Erik Brakstad.

- Andre får spekulere, sier Andreas Lund.

Etter tre kamper i Champions League har Molde bevist at hele organisasjonen - fra billettselgere til spillerstall - er for fersk på dette nivået. Bare Andreas Lund styrer mot noe stort.

- Deilig å bevise for meg sjøl at jeg hører hjemme på dette nivået her, sier Andreas Lund.

Alle til salgs

Foreløpig nekter Molde kjøperklubber å ta kontakt med Lund. Alle spillerne skal skjermes til dommeren blåser av hjemmekampen mot Real Madrid 3. november. I prinsippet er alle spillerne til salgs. Men noen er mer til salgs enn andre. Andreas Lund får neppe fred etter målet han scoret i går. Etter 57 minutter gjorde han som Vegard Heggem mot Milan i 1996. Lund slo keeperen i duell, og headet inn utlikningen.

- Jo (Tessem) slo en lang ball. Jeg hørte at keeperen hylte og skreik, og skjønte han ville prøve å ta ballen. Men jeg var ganske sikker på at jeg skulle vinne den duellen, sier Andreas.

Det gjorde han også. Ballen dalte ned i nettet.

Sluppet landslag

- Helt klart at Andreas må være veldig spennende for klubber ute, sier Brakstad.

- Har du gitt opp å beholde ham?

- Det vil vise seg.

Fram til Real Madrid-kampen har Molde åpent innrømmet at ingen klubber har vært interessert i Andreas Lund siden han strøk på helsetesten i Coventry i fjor høst. I går kveld ville ikke Olav Boksasp svare på om noe har skjedd den siste uka...

Gode kamper av Lund på Santiago Bernabeu og Olympiastadion blir garantert lagt merke til. Stabiliteten har vært Lunds varemerke siden tidlig i sommer.

- Jeg slapp landslagsaktiviteter denne vinteren, og fikk god grunntrening, sier han.

I fjor kom han tilbake fra langtidsskade og reiste hele vinteren til kamper og treningsleirer med Molde og U-landslaget. I år har han sluppet det siste, og ender sannsynligvis som toppscorer i Norge.

- Vanskelig å vurdere om jeg har vært bedre noen gang, men jeg er i kjempeform, sier han.

LUFTAS KONGE:</B> Andreas Lund rager høyt over forsvarerne fra Olympiakos, men dessverre går heading hans i tverrliggeren.