Selges ikke før Molde-kampen

BERGEN (Dagbladet.no): Det er mulig Brann og Austria Wien blir enige om en salgsavtale for Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik før lørdagens kamp mot Molde, men spillernes kontrakter vil gjenstå til etter seriestart.

Forhandlerne fra Wien har reist tilbake til kulturhovedstaden i Østerrike og vil fortsette kontakten med Brann over telefon og faxmaskiner. Brann-direktør Bjørn Dahl sier til Dagbladet at klubbene kan komme til enighet før lørdag, men han vil ikke kommentere hva avtalen vil innebære i verken pris eller overgangstidspunkt.

Ikke forhandlinger

Stig Lillejord er agent for begge de to Bosman-spillerne i Brann. Han sier at det vil være helt uaktuelt å gå i forhandlinger før seriepremieren på Molde stadion lørdag.

- Nå må guttene få konsentrere seg om Molde-kampen, sier Lillejord.

Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik trente sammen med de andre Brann-spillerne torsdag formiddag, og begge lover at de er klare for å gjøre en god jobb for Brann mot Molde.

- Vi har gode statistikker mot Molde på deres hjemmebane de siste åra, men det vil bli en tøff kamp, sier Helstad.

- Har erfaring

- Jeg har lenge hatt lyst til å bli utenlandsproff. Austria Wien er en tradisjonsrik klubb, men det er bare første steg i prosessen som er unnagjort. Det gjenstår en del ennå, sier Kvisvik.

- Jeg forholder meg til at begge to er Brann-spillere inntil jeg får annen beskjed. Foreløpig har ikke denne saken påvirket våre forberedelser. Vi har erfaring med interesse fra utenlandske klubber, sier Brann-tener Teitur Thordarson.

AVVENTER: Raymond Kvisvik og Thorstein Helstad forberedte seriepremieren sammen med resten av Brann-laget i formiddag. Foto: ODDMUND LUNDE