Selges mot sin vilje

Manchester Uniteds styreformann Martin Edwards har inngått en avtale med Tottenham om å selge Ole Gunnar Solskjær for 5,5 millioner pund - snaue 69 millioner kroner. Det ønsker ikke Solskjær. Og i går kveld sa Alex Ferguson følgende: Hvis Ole vil bli, så kan han det.

Forvirringen og spekulasjonene rundt Ole Gunnar Solskjærs framtid toppet seg i går kveld. Etter at Alex Ferguson ved lunsjtid sa at nordmannen hadde valgt å bli på Old Trafford, gikk styreformann Edwards i møte med Tottenham. Og mens United satt på bussen til London for å lade opp til dagens kamp mot West Ham, kom nyhetsmeldinga:

Tottenham og Manchester United er blitt enige om en overgangsum på 68750000 kroner for Ole Gunnar Solskjær. Det eneste som nå gjenstår, er Solskjærs personlige kontrakt.

Alex Ferguson ble konfrontert med nyheten da United-bussen nådde hotellet i London. Han hadde følgende kommentar:

- Min posisjon er akkurat den samme som ved lunsjtider. Hvis Ole vil bli i Manchester United, så kan han det.

Solskjær ba om møte

Torsdag ettermiddag gikk Ole Gunnar Solskjær til United-manageren og ba om en samtale. Der og da fortalte han Alex Ferguson at han ønsker å bli og kjempe for en plass i Manchester United.

- Ole kom for å se meg på torsdag, sa Ferguson før United satte kursen for London i går ettermiddag.

- Han fortalte meg at han ikke vil forlate United - at han ikke vil selges. Og den avgjørelsen var jeg happy med. Tottenham har prøvd å få tak i Ole i hele sommer, men vi er glade for å beholde ham og anser nå saken som avsluttet.

Men det var den ikke.
Det eneste som ikke hadde forandret seg i løpet av bussturen, var Fergusons syn på saken.

Et sololøp

Kilder meget nær Manchester United fortalte Dagbladet i går kveld at styreformann Martin Edwards ha tatt avgjørelsen uten å snakke med Alex Ferguson. Det er nemlig ingen som får seg til å tro at United-manageren til de grader kan snakke med to tunger og føre en spiller så totalt bak lyset. Og derfor vil sannsynligvis enden på visa bli en kamp mellom det styreformannen mener er butikk og det manageren mener er en sportslig nødvendighet.

Kort fortalt handler det om 70 millioner kroner inn til klubben kontra det å ha fem angrepspillere å velge mellom.

Under Frankrike-VM, da Tottenham ble nevnt for første gang, sa Ole Gunnar Solskjær følgende til Dagbladet:

- Uansett hva som skjer, er det min avgjørelse. Så lenge jeg er under kontrakt, er det jeg som bestemmer om jeg vil bytte klubb eller ikke.

Men Ole Gunnar Solskjær sa også følgende:

- Det dagen United eventuelt forteller meg at de ønsker å selge, blir jeg selvfølgelig nødt til å vurdere situasjonen.

Så langt har ingen i United snakket det språket. Ferguson gjentok jo seinest i går kveld at Ole Gunnar Solskjær kan bli. Men Martin Edwards er en mektig mann som har overprøvd Alex Ferguson før. I går kveld tydet alt på at det vil skje igjen.

Tottenham er overbevist om at handelen er i boks. - Vi er sikre på å spikre avtalen i løpet av helga, ble det sagt fra White Hart Lane i går kveld.