STRAFFE-EKSPERT: Selim Zeybek er ikke førstekeeper på Lørenskog, men var likevel helt avgjørende i seieren i Norway Cup. Han reddet laget i tre straffekonkurranser på rad. Foto: Fredrik Ø. Sandberg / Dagbladet.
STRAFFE-EKSPERT: Selim Zeybek er ikke førstekeeper på Lørenskog, men var likevel helt avgjørende i seieren i Norway Cup. Han reddet laget i tre straffekonkurranser på rad. Foto: Fredrik Ø. Sandberg / Dagbladet.Vis mer

Selim (18) reddet laget i tre straffekonkurranser på rad

I dag vant han Norway Cup. - Det er et mirakel.

• Lørenskog - Ull/Kisa 2-0, finale i juniorklassen

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Lørenskog vant 2-0 mot Ull/Kisa i finalen for juniorklassen på Norway Cup.

Lørenskog-keeper Selim Zeybek (18) så nesten hele kampen fra benken - men likevel vel vitende om at han var en viktig del av seieren i turneringen.

Han reddet nemlig laget i tre straffesparkkonkurranser på rad fram mot finalen.

- Mirakel
I både 8-delsfinalen, kvartfinalen og semifinalen måtte Lørenskog ut i straffekonkurranse - og de gikk seirende ut av alle.

- Det er helt utrolig at vi klarte det. Det er et mirakel, sier Selim til Dagbladet rett etter finaleseieren.

Av totalt 16 straffer reddet 18-åringen fra Lørenskog åtte.

BYTTET INN: Her blir Selim Zeybek byttet inn i finalen og fikk sluttminuttene på banen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg / Dagbladet.
BYTTET INN: Her blir Selim Zeybek byttet inn i finalen og fikk sluttminuttene på banen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg / Dagbladet. Vis mer

- Å vinne Norway Cup er en utrolig opplevelse og noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Hele laget har vært fantastiske, og det er takket være mine gode lagkompiser at vi vinner, sier Selim, som er spesialist på å redde straffespark.

Leser motspillerne
- Jeg blir ofte byttet inn i slutten av kampene, og kanskje først og fremst for å kunne avgjøre i straffekonkurransene, sier Selim.

- Hvorfor er du god til det?

- Alt handler om å lese motspilleren, og det er jeg ganske flink til. De som tar straffer er som regel veldig nervøse, og da er det ekstra lett å vite hvor de skyter. Keepere har som kjent alt å vinne, og det er selvsagt litt tilfeldigheter som avgjør, sier målvakten.

Lørenskog hadde full kontroll i finalen mot Ull/Kisa og Marin Paulsen og Mathias Kvalheim scoret målene.