STJERNEMØTE: Ole Kristian Selnæs og hans Saint-Etienne møtte Neymar og PSG forrige helg. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
STJERNEMØTE: Ole Kristian Selnæs og hans Saint-Etienne møtte Neymar og PSG forrige helg. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Selnæs mot Neymar

Selnæs om møtet med Neymar og PSGs stjernegalleri: - Det er inspirerende

Sammenlikner med Rosenborg i Norge.

SANDVIKA (Dagbladet): Ole Selnæs er på samling med det norske landslaget denne uka, men til daglig spiller han i Saint-Étienne og Ligue 1.

Forrige helg møtte midtbanespilleren PSG og deres stjernegalleri. Nordmannen utmerket seg positivt for Saint-Étienne, og fikk blant annet skryt for hvordan han håndterte superstjernen, Neymar.

Brasilianeren ble kjøpt fra Barcelona for rundt 2,2 milliarder kroner denne sommeren, og Selnæs er fornøyd med hvordan han kom ut av møtet med Neymar og resten av PSGs offensive arsenal.

DYR: Neymar ble tidligere i sommer tidenes dyreste fotballspiller. Foto: Photo by Muylaert Sebastien/action press/REX/Shutterstock
DYR: Neymar ble tidligere i sommer tidenes dyreste fotballspiller. Foto: Photo by Muylaert Sebastien/action press/REX/Shutterstock Vis mer

- Jeg føler at jeg gjør en god kamp, og kommer bra fra det. Det er selvfølgelig ting som kunne blitt gjort bedre, men grovt sett er jeg fornøyd, sier han.

- Må innse at de er bedre

Saint-Étienne har fått en god start på sesongen, og står med ni poeng etter fire kamper.

Kun nevnte PSG og fjorårets Champions League-semifinalist Monaco står med flere poeng så langt.

I kampen mot pariserne endte det til slutt med et 3-0 tap for Saint-Étienne, men Selnæs er fornøyd tross sesongens første tap.

- Vi møter et bedre lag, og det må vi bare innse. Det er et av de aller, aller beste lagene i verden, og det er kult å få bryne seg på dem. Det er en artig kamp å spille, mener han.

Vil ikke kritisere PSG

Til sammen denne sommeren har PSG brukt om lag 2,4 milliarder kroner på nye spillere.

I tillegg er vidunderbarnet, Kylian Mbappe, høyaktuell i en overgang til hovedstadsklubben. Prislappen på 18-åringen skal ligge på om lag 1,6 milliarder kroner. Tenåringen vil i så fall bli tidenes nest dyreste fotballspiller, kun slått av Neymar.

Det er ikke tvil om at PSG er i en unik økonomisk posisjon i Frankrike. Selnæs mener imidlertid ikke at PSGs dominans er et problem for fransk klubbfotball.

- Det synes jeg ikke i det hele tatt. Jeg synes det er inspirerende og motiverende å ha noe å strekke seg etter. Når man møter de beste spillerne i verden, ser man hvor lista ligger, forteller han.

Saint-Étienne-proffen drar paralleller til Rosenborgs standing i Norge.

- Jeg synes man kan sammenlikne litt med posisjonen Rosenborg har i Norge, og jeg ser at mange av de mindre klubbene klager på det. Jeg synes det er helt motsatt.