Selnæs ut på båre etter grusom hodesmell, da RBK gikk til Europa League

Holdt unna mot Steaua.

GIKK VIDERE: RBK og Pål André Helland gjorde jobben hjemme mot Steaua Bucuresti. Foto: Scanpix
GIKK VIDERE: RBK og Pål André Helland gjorde jobben hjemme mot Steaua Bucuresti. Foto: ScanpixVis mer

• RBK - Steaua Bucuresti (EL-kvalik) 0-1, 3-1 sammenlagt.

(Dagbladet): Rosenborg entret den dyvåte Lerkendal-matta med en komfortabel ledelse etter 3-0-seieren borte mot Steaua Bucuresti sist torsdag.

Derfor ble oppgjøret heller aldri noe underholdningsmessig høyedepunkt av noe slag. Rosenborg-spillerne oppdrådte disiplinert, slapp de rumenske motstanderne til få sjanser og sikret deltakelse i sesongens Europa League-gruppespill.

- Det er fantastisk stort. Vi har drømt om det. At vi skulle klare det i år er litt i overkant. Vi har spilt oss bedre og bedre gjennom kvaliken. Vi har gjort det bra, så har vi fått god selvtillit gjennom det vi har gjort i Tippeligaen, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Max.

Holdt stand Litt spenning ble det likevel da kantspilleren Paul Papp snek seg inn bak RBKs forsvarsfirer, rundet keeper André Hansen og satte ballen i mål åtte minutter ut i andre omgang. Rumenerne forsøkte å sette ytterligere press på trønderne, men Rosenborg kontrollerte oppgjøret godt nok til at avansementet aldri var truet.

Det betyr at Ingebrigtsens hvitkledde mannskap er tilbake blant de nest beste klubbene på kontinentet når gruppene til Europa League trekkes i morgen klokken 13.00.

- Vi er selvfølgelig utrolig godt fornøyde om vi ser de to kampene under ett. Jeg syns vi spiller disiplinert og godt. Det er en fantastisk dag for Rosenborg, sier RBK-stopper Johan Lædre Bjørdal, som spilte nok en bunnsolid kamp i midtforsvaret, til Max.

Selnæs-smell Mens hele Trondheim venter spent på morgendagens trekning, lurer også de fleste på hvordan det går med Ole Kristian Selnæs (21).

Den landslagsuttatte midtbanespilleren ble fraktet ut på båre med kuttskader etter en voldsom kollisjon med Steauas Muniru Sulley midtveis i første omgang.

- Såvidt jeg har forstått går det bra med Ole. Han fikk en kraftig trøkk og måtte sy en del sting. Han kommer inn med en usannsynlig kraft. Det er en tøff duell. Det var synd. Det gjør det vanskelig for oss. I perioden etterpå er vi litt urolige. Matthias Vilhjálmsson kommer inn og etter hvert får vi kontroll igjen, sier Ingebrigtsen, før Pål André Helland forteller hvordan han opplevde episoden.

- Det er en typisk duell som er veldig stygg. Det er to stykker som går på ball og ikke enser at den andre kommer. Den er stygg. Heldigvis tror jeg det går bra med gutten, sier Helland til Max.