Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Tsjekkia lørdag kl. 20.45

Selnæs ville ikke bo i leiligheten etter innbrudd: - Ekkelt

Frastjålet verdisaker mens han spilte kamp for Saint-Etienne i Frankrike. 

TEMPERAMENT: Ole Selnæs var mye sint da Norge spilte mot Aserbajdsjan og tapte 1-0 i oktober. Han fikk fire kampers karantene etter å ha skjelt ut linjedommeren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TEMPERAMENT: Ole Selnæs var mye sint da Norge spilte mot Aserbajdsjan og tapte 1-0 i oktober. Han fikk fire kampers karantene etter å ha skjelt ut linjedommeren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Enkelte banditter har gjort det til et levebrød å rundstjele fotballproffer mens de er ute av huset. Om det var slike folk som var på ferde hos Frankrike-proff Ole Selnæs (22), vites ikke.

I alle fall ble han offer for innbrudd i sitt eget hjem tidligere i sesongen. Han spilte kamp for Saint-Etienne, som endte på åttendeplass i Ligue 1. Da han kom hjem, hadde fremmedfolk forsynt seg fra leiligheten.

- Sånt kan skje overalt. Men det var en ubehagelig følelse, forteller Selnæs til Dagbladet.

Klassiske verdisaker

22-åringen er nå på oppdrag for fotballandslaget før kampene mot Tsjekkia (lørdag) og Sverige (tirsdag). Innbruddet skjedde i fjor høst. Midtbanespilleren ble frastjålet - som han uttrykker det - klassiske verdisaker, PC, playstation og klokker.

GJENSYN: Ole Selnæs (t.v.) slo av en prat med tidligere lagkamerat Mix Diskerud på Bislett tirsdag. Diskerud har spilt i IFK Göteborg de siste månedene, lånt ut fra New York City. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GJENSYN: Ole Selnæs (t.v.) slo av en prat med tidligere lagkamerat Mix Diskerud på Bislett tirsdag. Diskerud har spilt i IFK Göteborg de siste månedene, lånt ut fra New York City. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg hadde ikke så lyst til å bo der etterpå. Det var ekkelt i starten, men det er ikke noe jeg tenker på i dag. Det kunne også vært mye verre. Jeg kunne for eksempel vært hjemme.

Og:

- Det er folk som har det verre i verden enn at det har skjedd et innbrudd hos meg. Men jeg har flyttet til en annen plass.

Ny trener

Selnæs kom fra Rosenborg til Saint-Etienne i januar 2016. Han er vel etablert i klubben, men for laget svarte ikke sesongen til forventningene. Trener Christophe Galtier meddelte i mai at han gir seg etter 7,5 år i klubben.

- Det kommer til å bli en del utskiftninger i troppen i sommer. Det blir spennende å se hva som skjer neste sesong. Jeg hadde et godt forhold til treneren. Han likte meg, og jeg spilte når jeg var skadefri.

Selnæs fortsetter:

- Jeg føler at jeg har en god standing i klubben. Om jeg kommer til å spille like mye under ny trener, er opp til meg å bevise.

Munnbruk

På grunn av munnbruk mot linjedommeren mot Aserbajdsjan ble han utestengt i fire kamper i VM-kvaliken. Han er uaktuell mot Tsjekkia, men får trolig prøve seg i privatlandskampen mot Sverige i neste uke.

Om førsteinntrykket av trener Lars Lagerbäck sier han:

- Han er veldig tydelig. Det liker jeg. På landslaget har du ikke så mange dager på å sette en plan. Men han er veldig tydelig på hva han vil. Det er veldig bra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!