Oppvasken etter Sykkel-VM:

Selskapet bak Sykkel-VM slått konkurs

Partene møttes i retten mandag.

KONKURS: Bergen 2017 AS, som var arrangørselskapet bak Sykkel-VM i Bergen, er slått konkurs i Bergen tingrett. FOTO: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
KONKURS: Bergen 2017 AS, som var arrangørselskapet bak Sykkel-VM i Bergen, er slått konkurs i Bergen tingrett. FOTO: Hans Arne Vedlog, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Bergen 2017 er slått konkurs. Det skriver Bergens Tidende.

- Forholdene for konkurs er til stede. Derfor vil det bli åpnet konkurs, sa dommer Reidar Mowatt under rettsmøtet i Bergen tingrett, skriver avisen.

Det er sponsorselskapet Interspons som sendte inn en konkurbegjæring mot selskapet, etter at de ikke var fornøyd med framdriften etter å ha et krav på 1,8 millioner kroner utestående.

Bergen 2017 har bestridt deler av dette beløpet.

Taper 3,2 millioner umiddelbart

Styreleder i Bergen 2017, Mona Hellesnes, har over tid mant til ro i rekkene under den økonomiske oppvasken etter VM i Bergen. Dette blant annet fordi momskompensasjon på 3,2 millioner kroner faller bort når selskapet slås konkurs.

Det er en lang liste kreditorer som (hele 33 selskaper) som totalt har et sted mellom 70 og 80 millioner kroner utestående, ifølge BT.

– Hvis vi hadde fått mer tid ville vi hatt et bedre utgangspunkt for å tilbakebetale mest mulig av gjelden, sier Hellesnes i dag.

- De må forholde seg til næringslivets spilleregler

Ifølge avisen har det pågått samtaler mellom Interspons og Bergen 2017 AS i løpet av helgen, men disse skal ikke ha ført fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer