Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppvasken etter Sykkel-VM:

Selskapet bak Sykkel-VM slått konkurs

Partene møttes i retten mandag.

KONKURS: Bergen 2017 AS, som var arrangørselskapet bak Sykkel-VM i Bergen, er slått konkurs i Bergen tingrett. FOTO: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
KONKURS: Bergen 2017 AS, som var arrangørselskapet bak Sykkel-VM i Bergen, er slått konkurs i Bergen tingrett. FOTO: Hans Arne Vedlog, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Bergen 2017 er slått konkurs. Det skriver Bergens Tidende.

- Forholdene for konkurs er til stede. Derfor vil det bli åpnet konkurs, sa dommer Reidar Mowatt under rettsmøtet i Bergen tingrett, skriver avisen.

Det er sponsorselskapet Interspons som sendte inn en konkurbegjæring mot selskapet, etter at de ikke var fornøyd med framdriften etter å ha et krav på 1,8 millioner kroner utestående.

Bergen 2017 har bestridt deler av dette beløpet.

Taper 3,2 millioner umiddelbart

Styreleder i Bergen 2017, Mona Hellesnes, har over tid mant til ro i rekkene under den økonomiske oppvasken etter VM i Bergen. Dette blant annet fordi momskompensasjon på 3,2 millioner kroner faller bort når selskapet slås konkurs.

Det er en lang liste kreditorer som (hele 33 selskaper) som totalt har et sted mellom 70 og 80 millioner kroner utestående, ifølge BT.

– Hvis vi hadde fått mer tid ville vi hatt et bedre utgangspunkt for å tilbakebetale mest mulig av gjelden, sier Hellesnes i dag.

- De må forholde seg til næringslivets spilleregler

Ifølge avisen har det pågått samtaler mellom Interspons og Bergen 2017 AS i løpet av helgen, men disse skal ikke ha ført fram.

- I og med at vi er her, er det et tegn på at Interspons mener sitt. Informasjon har vært et uttalt ønske, men der har man dessverre kommet til kort, sier advokat Sølve Herdal, som representerer sponsorselskapet til BT.

– Hva tenker du nå om utfallet?

– Dette er verdens tristeste dag for sykkelsporten, men det er på tide at idretten slutter å tro at de driver idrett i næringslivet. De må forholde seg til næringslivets spilleregler.

Herdal forteller videre selskapet han representerer «mistenker at Bergen 2017 har drevet for kreditors regning», noe som er forbudt etter norsk lov.

PS: Nettstedet procycling.no er eid av Interspons AS.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!