- Selv de beste har en tendens til å kollapse, men han kan redde de utroligste ting

Carlsen beundrer potensiell VM-utfordrer.

KAN BLI NESTE VM-MOTSTANDER: Sergej Karjakin (til høyre) leder Kandidatturneringen. Foto: Scanpix
KAN BLI NESTE VM-MOTSTANDER: Sergej Karjakin (til høyre) leder Kandidatturneringen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Akkurat nå er åtte av verdens beste sjakkspillere samlet i Moskva for Kandidatturneringen. Der kjemper navn som Vishy Anand (46), Levon Aronian (33) og Fabiano Caruana (23) alle en intens kamp om retten til å møte Magnus Carlsen (25) til VM-duell i november.

Overfor Dagbladet røper Carlsen at det er én mann som skiller seg ut i feltet. At det er én mann som virkelig kan skape problemer for ham i New York i slutten av året. Det er den ukrainsk-fødte russeren Sergej Karjakin (26).

- Han er utrolig god til å forsvare dårlige stillinger. Forsvarsevnen hans er imponerende. Det taler veldig for ham nå i Kandidatturneringen. Selv de beste har en tendens til å kollapse når det butter imot, men han kan redde de utroligste ting. Det kommer til å være en stor fordel for ham, skryter Carlsen.

Sterk psykisk Etter fem spilte runder er Karjakin alene i tet. Tirsdag slo 26-åringen Anand for første gang i klassisk sjakk. I går fulgte han opp med remis med sorte brikker mot Veselin Topalov.

Fremdeles gjenstår 11 brutale partier som vil kreve enormt med krefter, presisjon og selvbeherskelse. Carlsen, som selv var totalt utslitt etter å ha vunnet tilsvarende turnering i 2013, mener det vil stille store krav til hver enkelts psyke og at det favoriserer Karjakin ytterligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer