Selv dommeren hyllet Tromsø - Viking

Mente kampen var verdt hele sesongens TV-abonnement.

 TROMSØ-JUBEL:  Hendrik Helmke, Zdenek Ondrasek, Magnus Andersen og Thomas Kind Bendiksen jubler etter 4-3-seieren mot Viking på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
TROMSØ-JUBEL: Hendrik Helmke, Zdenek Ondrasek, Magnus Andersen og Thomas Kind Bendiksen jubler etter 4-3-seieren mot Viking på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB ScanpixVis mer

• Tromsø - Viking 4-3

TROMSØ (Dagbladet): Gårdagens Sarpsborg-seier hjemme mot Brann sendte Tromsø ned på direkte nedrykksplass i Tippeligaen - en plass de ikke har hatt den tvilsomme æren av å befinne seg på siden 2006.

Det gjorde ikke akkurat presset på Steinar Nilsens formsvake mannskap noe mindre foran dagens hjemmekamp mot et medaljejagende Viking-lag.

Og etter en strålende førsteomgang, så det unektelig bra ut for at Tromsø skulle kapre en livsviktig trepoenger.

I løpet av femten minutter i starten av den første omgangen, hadde riktignok Viking snudd 2-0 til 2-3, og Alfheim-jubel ble snudd til fortvilelse.

Men dette var kampen da alt var mulig. Med scoringer fra Zdenek Ondrasek og dagens store TIL-helt, Jaroslaw Fojut, kjempet Tromsø seg tilbake. 

- En syk kamp, mener Tromsøs Remi Johansen etter 4-3-seieren og får støtte fra noe som kanskje er uventet hold: dommer Per Ivar Staberg. 

- Denne kampen var verdt Cmore-abonnement for hele sesongen, sier Staberg om syvmålsthrilleren ute på Alfheim-gresset.

TIL-dominans Etter kampslutt var det lett å glemme hvor overlegen Tromsø var i den første omgangen. Etter 11 minutter klarerte Viking-back Trond Erik Bertelsen et TIL-innlegg rett i fanget på Magnus Andersen, som satte ballen sikkert ned i Rune Almenning Jarsteins venstre hjørne.

Åtte minutter seinere fikk Tromsø igjen uttelling. Denne gang med en strålende kontring. Thomas Drage fant målscorer Andersen, som kunne trille ballen til en umarkert Morten Moldskred.

Alene med Jarstein var Tromsø-spissen iskald, ventet ut keeper Jarstein og satte enkelt inn 2-0.

Da Tromsø gikk i garderoben ved halvspilt kamp var det til stående applaus fra et Alfheim-publikum som hadde spilt på seg selvtillit.

Tre mål på 15 minutter Den selvtilliten var derimot ikke lett å spore etter hvilen. Gjestenes Jon Dadi Bödvarsson kjempet seg helt til dødlinja og fant en umarkert Trond Olsen på bakerste stolpe. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren satte sikkert inn reduseringen.

Da var det spilt knappe tre minutter av den andre omgangen. Bare 15 minutter seinere var Viking i ledelsen.

Først satte Gyan inn 2-2 etter et frispark fra Makthar Thioune. Så, etter en ny dødball av nevnte Thioune, sendte Veton Berisha Viking i føringen.

- Vi kastet innpå alt vi hadde av offensiv kraft. Det ga resultater, men det var kanskje også grunnen til at de kom seg tilbake, sier Kjell Jonnevret til Dagbladet.

- Guttene er utrolig skuffet, legger Viking-treneren til.

Slo tilbake For Tromsø hadde på ingen måte gitt opp til tross for Vikings snuperasjon. Og det var fjorårets Tippeliga-toppscorer Zdenek Ondrasek som skulle starte opphentingen. Kobraen vendte opp og dunket inn 3-3 fra 15 meter.

Det stoppet heller ikke der. Tromsø skulle få sitt vinnermål. Kampens store spiller, Magnus Andersen, kjempet seg ned til dødlinja, slo 45 grader ut til stopper Jaroslaw Fojut.

Polakken satte sikkert inn 4-3 og Alfheim-publikummet kunne feire et dramatisk comeback.

På overtid burde Steffen Nystrøm sikret dagens femte TIL-mål, da han kom aleine med Jarstein.

Akkurat den missen var det riktignok få som brydde seg om da dommeren blåste av for fulltid.

- Det var en helt utrolig følelse å få det vinnermålet. Det var utrolig viktig for oss å vinne en kamp igjen, sier matchvinner Jaroslaw Fojut, før han kommer med en standard regle om én kamp av gangen.

Trener Steinar Nilsen var selvsagt svært lettet etter å ha dratt seieren i land.

- Det er selvfølgelig utrolig viktig. Nå skal vi jobbe knallhartd inn mot neste kamp, som er i Moskva på torsdag. Så venter Lillestrøm til helga.

Avfeier bronsekamp Viking-keeper Jarstein var langt nede etter tapet og tre tapte poeng i kampen om bronsjemedaljen.

- Jeg har aldri snakket om noe bronsemedalje. Det har aldri vært noe tema. Tromsø vant fullt fortjent og vi er ikke gode nok. Sånn som vi spiller for tiden, fortjener vi ikke noe, sier Jarstein til Dagbladet.

Trener Jonevret har riktignok ikke gitt opp bronsemedaljen helt enda.

- Før sesongen var det ingen målsetning å ta bronse. Vi har en viktig kamp mot Aalesund neste helg, så får vi se om det enda er mulig etter den.

 DRAMATISK  Her jubler Tromsø-spillerne over Morten Moldskreds 2-0-mål hjemme mot Viking på Alfheim. Men i løpet av 15 minutter i den andre omgangen snudde Viking 2-0 til 2-3. Til slutt kunne Gutan likevel juble. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
DRAMATISK Her jubler Tromsø-spillerne over Morten Moldskreds 2-0-mål hjemme mot Viking på Alfheim. Men i løpet av 15 minutter i den andre omgangen snudde Viking 2-0 til 2-3. Til slutt kunne Gutan likevel juble. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer