Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selv Eggen kan ikke hjelpe nå

Det er ikke prosessen, samtaler med Eggen, et godt innhopp og høy moral med ti mann som redder Eirik Horneland. Taper Rosenborg i Bergen er han ferdig.

LIDER MED LAGET OG TRENEREN: Nils Arne Eggen var på Lerkendal denne torsdagskvelden. I første omgang så han Bodø/Glimt spille den fotballen Rosenborg skal spille. Han så også at Rosenborg ikke er i nærheten av det som en gang var. Der laget er nå hjelper det ikke en gang med den gode samtalen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
LIDER MED LAGET OG TRENEREN: Nils Arne Eggen var på Lerkendal denne torsdagskvelden. I første omgang så han Bodø/Glimt spille den fotballen Rosenborg skal spille. Han så også at Rosenborg ikke er i nærheten av det som en gang var. Der laget er nå hjelper det ikke en gang med den gode samtalen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg-Bodø/Glimt 2–3 (0–1)

ET 20 MINUTTER langt skippertak med innhopper Anders Trondsen i spissen gjør ikke situasjonen verken bedre eller lettere for Eirik Horneland.

Hadde snuoperasjonen fra 0–1 til 2–1 holdt hele veien inn hadde treneren fått fotfeste.

Med 2–3 etter Bodø/Glimts sluttspurt reiser han til Bergen hengende i en meget tynn tråd.

ROSENBORG 2020 ER mest som Rosenborg 2019. Laget prøver, men får det ikke til. Eirik Horneland står i stormen, men snakker i de samme vendingene. Han får det heller ikke til. Og i kulissene lusker makta og styreleder Ivar Koteng, akkurat som i fjor.

Han får det I hvert fall ikke til

Rosenborg har egentlig ikke tatt et eneste skritt i riktig retning siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i 2018.

Alt de prøver for å bringe det som en gang var tilbake, blir feil.

AT EIRIK HORNELAND har det sportslige ansvaret er ingenting å lure på. Han er trener. Det er hans jobb å få laget tilbake på skinnene. Det har vært hans jobb siden han overtok et lag som vant The Double i 2018, titler vunnet med vikar (Rene Coolen) på bølgen av Kåre Ingebrigtsens og Erik Hoftuns virke.

Men Rosenborg er blitt dårligere siden det, da alt skulle bli bedre og laget levere over minimumskravet som er pluss to scoringer per kamp, gikk det som var vondt (seriemesterskap og cuptriumf) til veldig mye verre (tredjeplass).

I 2019 var målsnittet fortsatt under 2,0 – 1,76.

Etter tre seiersunder 2020 er det 0,66!

DER EIRIK HORNELAND og Rosenborg er nå, åtte poeng bak Bodø/Glimt og Molde etter tre serierunder, må laget slå Brann i Bergen søndag kveld. De 20 minuttene som var gode mot Glimt denne torsdagskvelden gir Horneland et liv til. Mister han det i Bergen er han ferdig. Hvis så skjer må Ivar Koteng og styret hans legge prestisjen til side, gjøre det de ikke gjorde etter 0–2 for Haugesund 16. mai i fjor, og la Horneland gå.

Etter åtte serierunder i 2019 lå Rosenborg på 15. plass.

12.-plassen de holder nå, med to mål og ett poeng, er faktisk enda verre.

DET SKULLE BLI bedre i år, veldig mye bedre. Isteden er det blitt enda dårligere. Selv om Glimt-tapet var utgjort etter den voksne snuoperasjonen, var det helt greit. Bodø/Glimt var det klart beste laget over 90 minutter.

I fjor kunne den sportslige ledelsen på Lerkendal dekke seg bak en spillerstall som ikke var ett hundre prosent deres.

Det kan de ikke denne sesongen.

ROSENBORG HAR IKKE kantspill slik de ønsker, har ikke målscorere framover i banen og er så langt unna offensiv rytme og samhandling at man begynner å lure på hva laget gjør på treningsfeltet. Investeringene fra Danmark og Sverige er knapt i nærheten av noe som helst. Og han som i fjor ikke var god nok, og som skulle selges før han plutselig måtte være på Lerkendal for enhver pris, Pål André Helland, prøver og gjør så godt han kan mellom skadeproblemene som alltid følger han.

Det er ikke godt nok det heller.

I 2017 VAR ikke 1,9 scoringer per kamp godt nok for Kåre Ingebrigtsen. Selv om det var godt nok til seriegull, og sølvvinner Moldes snitt var 1,66, var 2,0 scoringer per kamp et minstekrav på Lerkendal. Da Ingebrigtsen fikk sparken etter 16 serierunder 19. juli 2018 var tallet 1,75 (28 scoringer).

På samme tidspunkt hadde Molde 2,56.

I EIRIK HORNELANDS første sesong – en slags unntakstilstand fordi den startet som den gjorde, og RBK ikke hadde mage til å sparke enda en trener innenfor ti måneder selv om laget lå på 15. plass etter åtte serierunder – var snittet 1,76. I dag er det ingen som snakker om det.

Ivar Koteng har lagt sjela si i prosjekt Horneland.

Det som er i ferd med å skje synes å sitte veldig langt inne.

IVAR KOTENG HAR sin del av ansvaret. Han ble ikke gjenvalgt på årsmøtet i februar fordi han er en hyggelig mann. Klubbens eldre valgte Ivar Koteng foran Trønderenergis konsernsjef, Ståle Gjersvold, fordi de mente eiendomsmilliardæren er den beste mannen til å lede Rosenborg tilbake til fortida.

Det er dit de vil, RBK, tilbake til en oppgradert og moderne versjon av det som en gang var.

At de ansatte en som måtte læres opp i RBK-stilen, og som ennå ikke har det i ryggmargen som Bodø/Glimts Kjetil Knutsen, er det bare Nils Arne Eggen som snakker høyt om.

DET VAR TØFFE tider på Lerkendal i 2019. Det er enda tøffere nå. Enda en sesongen er i ferd med å bli ødelagt. Og det handler ikke om at Eirik Horneland ikke er en hyggelig mann, at han ikke gjør så godt han kan, og at han ikke står i stormen som en mann.

Det handler om at han ikke får det til.

Ingen prosess kan forandre på det om han taper i Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!