- Selv en ape kunne kjørt fort i Ford

Og Petter er helt enig.

HAMAR (Dagbladet.no): Petter Solberg var godt fornøyd med fjerdeplass på hjemmebane. Også fordi Rally Norge var siste farvel med bilen som ikke har gitt ham muligheten til å konkurrere i toppen.

Om en drøy uke skal han gjøre den andre testen med den nye Subrau Impreza. Den andre helga i mars bruker han 2007-utgaven i Rally Mexico.

I mellomtida er han imponert over Ford Focus, som både vinner Mikko Hirvonen, toer Marcus Grönholm og treer Henning Solberg kjører.

På plassen bak Petter kom den fjerde forden - tilhørende finske Jari-Matti Latvala.

- Fordene går fælt. De har virkelig satt nivået med den der, sier Petter Solberg til Dagbladet.no.

- Hva var det Toni Gardemeister sa igjen: «Selv en ape kunne kjørt fort med den bilen», gjenforteller Petter.

Kroppsspråket kan tyde på at Solberg synes det var så godt sagt at han skulle ønske det var han selv som hadde funnet det på.

Nå håper han bare at den nye subaruen kan matche det Ford har levert så langt i sesongen.

STOR FORD-DOMINANS: Fire av de fem beste førerne i Rally Norge kjørte Ford. Petter Solberg var den eneste som skilte dem i sin Subaru. Foto: SCANPIX
STOR FORD-DOMINANS: Fire av de fem beste førerne i Rally Norge kjørte Ford. Petter Solberg var den eneste som skilte dem i sin Subaru. Foto: SCANPIX Vis mer

- Forrige test var ikke så bra som vi hadde håpet. Men det er gjort store forandringer på den siden da, sier Petter.

FORD-F(I)EST(A): Ifølge Petter Solberg kunne selv en ape kjørt fort i en Ford-bil, selv om likheten med Henning Solberg og Marcus Grönholm ikke er påfallende.