Selv ikke Bislett reddet VIF

Keeperkjempen Tore Krogstad sliter fortsatt. I dag rotet han det til for seg selv og Vålerenga da Kongsvinger grep initiativet og vant 3-2 på Bislett.

Åtte minutter etter pause gled ballen ut av keeper Krogstads hender og inn i nettet.

VIF-keeperen, som også tidligere i sesongen har gjort feil med baklengsmål som resultat, kastet skyggelua i sinne etter tabben. Scoringen ga KIL, populært og høylytt, ekstra trygghet.

Tapet var VIFs første på hjemmebane denne sesongen, og laget har ikke vunnet på fire kamper. Etter åtte eliteserieforestillinger viser 20 baklengsmål hvor laget virkelig sliter.

- Jeg er naturlig nok veldig skuffet, men i Vålerenga har vi tradisjon for å skjerpe oss når det er alvor. Det er det nå, sa trener Lars Tjernås.

Kjedelig

Solberg avgjorde definitivt med en heading fra kloss hold snaue 20 minutter før slutt. VIF-forsvaret tapte to avgjørende dueller på kort tid, og Krogstad kan ikke lastes for den scoringen.

Innbytter Jon Eirik Ødegård sto for kampens finesse fem minutter før slutt. Han fintet bort Hai Ngoc Tran og løftet ballen opp i det lengste krysset til 1-2-redusering. Det skapte tro på hjemmepoeng, men Andreas Alm beinet inn 1-3 i sluttminuttene. Vidar Evensens selvmål til 2-3 var et resultat av tilfeldigheter og kom så seint at VIF ikke fikk flere muligheter.

FORVIRRET: VIF trener Lars Tjernås sto forvirra på sidelinjen store deler av kampen mot Kongsvinger.