Den russiske dopingskandalen i Sotsji:

Selv ikke det internasjonale skiforbundet vet hvem som er involvert i dopingskandalen i Sotsji

- Vi bør få vite det de nærmeste dagene.

BARE TØYS: Dopingkontrollen under Sotsji-OL var ikke laget for å avsløre juks. Tvert i mot, hevder Richard McLaren i rapporten han la fram i London i går. Foto: AP /Lee Jin-man/ NTB Scanpix
BARE TØYS: Dopingkontrollen under Sotsji-OL var ikke laget for å avsløre juks. Tvert i mot, hevder Richard McLaren i rapporten han la fram i London i går. Foto: AP /Lee Jin-man/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): I går presenterte Richard McLaren den andre delen av rapporten som avdekker organisert dopingjuks i russisk toppidrett.

Konklusjonen var nådeløs. Mer enn 1000 utøvere skal ha blitt systematisk dopet og holdt unna sanksjoner ved blant annet å forfalske positive prøver.

Jukset skal ha blitt organisert fra toppen av russisk idrett, helt opp på regjeringsplan.

- Vi er nå i stand til å bekrefte funnene i den første rapporten, i tillegg kan vi rette et enda sterkere og tydeligere fokus mot de oppsiktsvekkende funnene. Omfanget av utøvere er enda større enn vi trodde fra operasjonen som startet i 2011 og fortsatte til OL i Sotsji, sa Richard McLaren på en pressekonferanse i går.

Ingen navn

McLaren viste til eksempler med saltinnhold i urinprøver som umulig kunne stamme fra et friskt menneske og mannlig DNA i kvinnelige dopingprøver.

Men ingen navn ble knyttet til de 643 positive prøvene McLaren mener han har bevis for at ble manipulert. Heller ikke de tolv medaljevinnerne fra Sotsji-OL, som ifølge McLaren testet positivt, ble navngitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer