FIKK KJØRT SEG: Ungarns keeper Gabor Kiraly (40) - mest kjent for den grå joggebuksa - leverte en god kamp i Ungarn-buret mot Tyskland, men det hjalp lite mot de regjerende verdensmestrene. Foto: EPA / ARNE DEDERT / NTB Scanpix
FIKK KJØRT SEG: Ungarns keeper Gabor Kiraly (40) - mest kjent for den grå joggebuksa - leverte en god kamp i Ungarn-buret mot Tyskland, men det hjalp lite mot de regjerende verdensmestrene. Foto: EPA / ARNE DEDERT / NTB ScanpixVis mer

Selv ikke joggebuksa hjalp Norges overmenn mot verdensmestrene

Tyskland spaserte til seier mot Ungarn.

• Tyskland - Ungarn 2-0 (1-0):

(Dagbladet): Tyskland tok i mot Ungarn hjemme i Gelsenkirchen til den siste oppkjøringskampen før EM i kveld, i en kamp som var litt over snittet interessant med norske øyne:

Det var altså Norges første motstander i VM-kvaliken - Tyskland - som møtte laget som slo ut Per-Mathias Høgmos menn av EM-playoffen - Ungarn.

Ikke overraskende vant Joachim Löws lag relativt komfortabelt.

Imponerte - tidvis Men et nærmest toppet tysk mannskap varierte veldig i prestasjonene mot et defensivt orientert ungarsk lag.

Tyskerne gikk ut i en 4-2-3-1-formasjon, med lille Mario Götze i en falsk nier-rolle. Med Julian Draxler, Thomas Müller og Mesut Özil bak Götze, talte alt for mye lekkert småspill rundt Ungarns boks.

Og det var akkurat det vi fikk se - men tyskerne satte sjelden på turboen. De gangene de gjorde det hadde imidlertid ungarerne nok med å henge med.

Ungarn lå lavt og kompakt i en 4-5-1-formasjon og lot Tyskland diktere spillet på Schalke 04s hjemmebane. Dermed hadde tyskerne den store majoriteten av ballinnehavet, men de slet - til tider - med å spille seg gjennom Ungarns bakre firer.

Feilaktig annullering Julian Draxler trillet riktignok kula i Ungarns nett - etter et mislykket skudd som ble til en helt strålende pasning allerede før minuttet var spilt - men scoringen ble feilaktig annullert av den svenske dommeren, Martin Strömbergsson.

Thomas Müller var nær ved å sende tyskerne i ledelsen med et skikkelig hestespark med vrista etter ti minutters spill, men Gabor Kiraly (40) vartet opp med en strålende redning, og fikk slått ballen til side for mål.

Alt tyder på at nettopp Kiraly - mannen som er mest kjent for den grå joggebuksa - vokter målet når Ungarn EM-åpnet mot Østerrike 14. juni.

Sjelden mulighet Tyskland fortsatte å ha overtaket, men etter et kvarters spill sovnet hjemmelaget noen sekunder i Gelsenkirchen. Det ga Balázs Dzsudzsák mulighet til å klemme til fra 17-18 meter, men Manuel Neuer stoppet skuddet.

FEIRING: Her feirer Thomas Müller, Julian Draxler og Mario Götze Tysklands 1-0-mål i kveld. Foto: AP / Martin Meissner / NTB Scanpix
FEIRING: Her feirer Thomas Müller, Julian Draxler og Mario Götze Tysklands 1-0-mål i kveld. Foto: AP / Martin Meissner / NTB Scanpix Vis mer

Tysklands keeper ga riktignok en helt unødvendig retur, men en offsideplassert Ádám Szalai klarte uansett ikke å sette ballen i mål.

Sju minutter før pause kom den etterlengtede scoringen for Joachim Löws gutter: Umiddelbart så det ut til at matchvinneren i VM-finalen for to år siden, Mario Götze var sist på ballen, men ut fra TV-bildene så det ut til at 1-0-scoringen var selvmål, signert Adam Lang.

Uansett var kampens første mål en fryd for øyet: Tyskland satte fart sentralt, ballen ble til slutt spilt fram til venstreback Jonas Hector, som la glimrende inn foran mål. Der var altså Götze eller Lang sist på kula, før den forsvant opp i nettaket bak en sjanseløs Kiraly.

Innbytte-bonanza Löw valgte å bruke to av byttene sine allerede etter hvilen: Mario Gomez og Emre Can kom inn for henholdsvis Jonas Hector og Sami Khedira.

2. omgangen ble nærmest en blåkopi av den første: Tyskland trillet ball på Ungarns banehalvdel, men slet med å penetrere ungarernes forsvar.

Samtidig benyttet Löw muligheten til å teste flere i EM-troppen. Etter en times spill kom Andre Schürrle inn for Draxler.

Like etter klarte tyskerne - endelig - å bryte gjennom Ungars forsvar, og 2-0 kom etter en signaturscoring fra Thomas Müller. Mario Gomez var høyest på et innlegg, og styrte kula mot lengste kryss. Der lå Kiraly i full strekk og fikk en hånd på ballen, men på returen var selvsagt Müller først.

Bayern München-spillerne hadde få problemer med å dytte ballen i det åpnet målet.

Tapte mot Slovakia Halvveis i 2. omgang ble Müller og Toni Kroos byttet ut til fordel for Bastian Schweinsteiger - som fikk sin 115. landskamp - og Leroy Sane.

Litt seinere kom også Lukas Podolski inn for tyskerne. Galatasaray-spilleren erstattet Götze.

De siste minuttene ble imidlertid bare en transportetappe, og tyskerne vant dermed enkelt 2-0 mot Joggebukse-Kiraly og Ungarn.

DOMMERTABBE: Her scorer Julian Draxler før minuttet er spilt, men scoringen ble feilaktig annullert for offside. Foto: AFP / dpa / Bernd Thissen / NTB Scanpix
DOMMERTABBE: Her scorer Julian Draxler før minuttet er spilt, men scoringen ble feilaktig annullert for offside. Foto: AFP / dpa / Bernd Thissen / NTB Scanpix Vis mer

Til tross for kveldens seier, har ikke Tyskland akkurat hatt en prikkfri EM-kjøring. De regjerende verdensmestrene tapte 1-3 for Slovakia tidligere denne uka. I mars tapte de 2-3 hjemme mot erkerival England, men da slo de tilbake og banket Italia 4-1 tre dager seinere.

I EM møter Tyskland Ukraina, Polen og Nord-Irland i gruppespillet. De bør med andre ord enkelt kunne ta seg videre til åttedelsfinalen i Frankrike.

• Tyskland EM-åpner mot Ukraina i Lille 12. juni. Ungarn møter Østerrike i Bordeaux 14. juni, i sin første EM-kamp.

SOLID STØTTE: «80 millioner står bak dere», sier det meste. Foto: AFP / dpa / Bernd Thissen / NTB Scanpix
SOLID STØTTE: «80 millioner står bak dere», sier det meste. Foto: AFP / dpa / Bernd Thissen / NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.