Selv ikke joggebuksa hjalp Norges overmenn mot verdensmestrene

Tyskland spaserte til seier mot Ungarn.

FIKK KJØRT SEG: Ungarns keeper Gabor Kiraly (40) - mest kjent for den grå joggebuksa - leverte en god kamp i Ungarn-buret mot Tyskland, men det hjalp lite mot de regjerende verdensmestrene. Foto: EPA / ARNE DEDERT / NTB Scanpix
FIKK KJØRT SEG: Ungarns keeper Gabor Kiraly (40) - mest kjent for den grå joggebuksa - leverte en god kamp i Ungarn-buret mot Tyskland, men det hjalp lite mot de regjerende verdensmestrene. Foto: EPA / ARNE DEDERT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Tyskland - Ungarn 2-0 (1-0):

(Dagbladet): Tyskland tok i mot Ungarn hjemme i Gelsenkirchen til den siste oppkjøringskampen før EM i kveld, i en kamp som var litt over snittet interessant med norske øyne:

Det var altså Norges første motstander i VM-kvaliken - Tyskland - som møtte laget som slo ut Per-Mathias Høgmos menn av EM-playoffen - Ungarn.

Ikke overraskende vant Joachim Löws lag relativt komfortabelt.

Imponerte - tidvis Men et nærmest toppet tysk mannskap varierte veldig i prestasjonene mot et defensivt orientert ungarsk lag.

Tyskerne gikk ut i en 4-2-3-1-formasjon, med lille Mario Götze i en falsk nier-rolle. Med Julian Draxler, Thomas Müller og Mesut Özil bak Götze, talte alt for mye lekkert småspill rundt Ungarns boks.

Og det var akkurat det vi fikk se - men tyskerne satte sjelden på turboen. De gangene de gjorde det hadde imidlertid ungarerne nok med å henge med.

Ungarn lå lavt og kompakt i en 4-5-1-formasjon og lot Tyskland diktere spillet på Schalke 04s hjemmebane. Dermed hadde tyskerne den store majoriteten av ballinnehavet, men de slet - til tider - med å spille seg gjennom Ungarns bakre firer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer