Selv ikke Marcus Hellner trodde at Halfvarsson skulle slå Petter i spurten

Nå skryter selv erkerivalen av Petter.

FALUN (Dagbladet): Johan Olsson får fortjent respekt av samtlige langrennsløpere i verden, og i dag viste han igjen hvorfor de aller fleste ser  ham som den soleklare favoritten på søndagens klassiske femmil.

Olsson parkerte alt og alle på den andre stafettetappen, men måtte til slutt ta til takke med sølvet etter at Petter Northug som vanlig spurtslo svenskene om gullet.

VANT SOM VANLIG: Petter Northug var aldri i tvil om at han skulle slå Calle Halfvarrson i spurten. Det var ikke Marcus Hellner heller.Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetSendt fra min iPhone Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VANT SOM VANLIG: Petter Northug var aldri i tvil om at han skulle slå Calle Halfvarrson i spurten. Det var ikke Marcus Hellner heller.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Sendt fra min iPhone Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

På pressekonferansen etter løpet fastholdt de svenske gutta at de var glade for sølvet, men det så ikke egentlig sånn ut. Olsson innrømmet også etterhvert, på spørsmål fra en fransk journalist, at det smertet å tape stafetten på hjemmebane.

- Selvfølgelig, stafett handler om gullet. Det gjør det. Vi er selvfølgelig også glade for medaljen, men vi hadde vært enda mer enda mer fornøyde med gullmedaljen, sa han.

Trodde ikke på Calle
Om Olsson hadde gått alle fire etappene for Sverige hadde de muligens hatt sjanse på å ta gull. Da Norge gikk ut i ledelse på den siste etappen skjønte de hvor det bar.

- På forhånd trodde jeg vel egentlig ikke at Calle kune utfordre Petter, men det gjør han jo. Det er veldig nærme, og det har vi ikke sett før, sa Marcus Hellner til Dagbladet.

Heller ikke landslagssjef Rikard Grip trodde så veldig på spurtseier, spesielt ikke da Petter forsvant forbi Calle opp den siste lille motbakken inne på stadion.

- Det fins ingen bedre avslutter enn Petter Northug. Han er fantastisk, framfor alt når han får gå sammen med de andre, og i spurten er han den overlegent beste, sier Grip til Dagbladet.

Bekymret Olsson
På pressekonferansen avslørte også Olsson at han var bekymret i går. Selv var han dårlig restituert etter gullet onsdag og alt som fulgte med det. Den lange dagen gjorde at han tvilte på seg selv og laget.

- I går var jeg bekymret for at vi ikke kom til å ta en medalje i det hele tatt. Selvfølgelig vet vi at Norge er laget å slå, og de er ordentlig sterke. Petter på den siste etappen er nesten herr hundre prosent i avslutningene også, sier Olsson

I VM har Petter i hvert fall hundre prosent uttelling og med fem av fem seire og er han Norges mestvinnende stafettløper gjennom tidene.