Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selv ikke øl reddet søvnen til Katja

For mange vonde tanker i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Katja Nyberg (27) har hatt et av sine verste håndballdøgn. I går kveld brast EM-drømmen hun har gått med siden hun startet å trene seg opp igjen.

Derfor var det ikke lett å sovne etter at hun kom tilbake på hotellet.

- Jeg tok en øl, og så la jeg meg. Åkei, to da. Men jeg hadde så mange tanker i hodet at jeg ikke fikk mye søvn i natt, sier Katja Nyberg en time før Norges andre EM-kamp.

Kort EM

Katja Nyberg hadde tilbrakt store deler av 1. omgangen mot Slovenia på benken, og bare noen minutter etter pause - etter bare 18 minutter på banen, var EM over for bakspilleren. Hun fikk Anja Freser over seg, og fikk et sidebånd i kneet avrevet.

Etter kampen ble hun trøstet av lagkaptein og samboer Gro Hammerseng. Lagvenninnene sier de er veldig lei seg på Katjas vegne, men at de fortsatt tror på EM-medalje.

Skal trene seg opp igjen

Når de norske jentene løper ut på banen klokka 19.15 i kveld, sitter Katja på tribunen.

EN ØL FØR NATTA: Katja Nyberg tok to øl før hun la seg, men sov ikke merkbart bedre av den grunn. Foto: STIAN HARALDSEN
EN ØL FØR NATTA: Katja Nyberg tok to øl før hun la seg, men sov ikke merkbart bedre av den grunn. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

- Blir det vanskelig å se de andre jentene spille?

- Både ja og nei. Jeg skulle jo gjerne spilt selv, men samtidig er det gøy å se på når det går bra, sier Katja til Dagbladet.no.

Hun skal nå ta en MR-undersøkelse, for å sjekke at skaden ikke er verre enn legene antar. Det siste døgnet har hun fått mange lykkeønskninger på SMS. Det har varmet, og i kveld var smilet på lur.

- Nå tenker jeg bare på at jeg skal trene meg opp igjen, sier hun.

- Mye stress

Marianne Rokne (28) fikk beskjed om at hun er innkalt til EM da Marit Breivik henvedte seg til henne på TV 2 i går kveld.

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye ennå, det har vært mye stress, sier Rokne til Dagbladet.no.

Hun har slitt med en leggskade, men har vært i full trening de siste ukene. På grunn av denne skaden har hun heller ikke vært med på oppkjøringen til det norske laget.

image: Selv ikke øl reddet søvnen til Katja

- Jeg håper jeg kan tilføre laget noe, blant annet skuddstyrke. Men jeg er ikke Katja. Jeg vil spille mitt spill og bidra med det jeg kan.

Rokne vil først blir spilleklar til mellomrunden, som starter på tirsdag.

<B>ERSTATTER:</B> Marianne Rokne erstatter Katja Nyberg i håndball-EM.
Hele Norges coronakart