Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selv ikke Real Madrid-stjerna i full strekk kunne stoppe Kolarovs perlemål

Keylor Navas sjanseløs.

PERLEMÅL-JUBEL: Aleksandar Kolarovs mål i andreomgangen ga Serbia seieren. Her liggende på gresset med lagkameratene over seg. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
PERLEMÅL-JUBEL: Aleksandar Kolarovs mål i andreomgangen ga Serbia seieren. Her liggende på gresset med lagkameratene over seg. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Vis mer
  • Costa Rica - Serbia 0-1 (0-0)

Serbia slet med å få ballen inn bak stjernekeeper Keylor Navas i førsteomgangen mot Costa Rica. Men da David Guzman rev ned Mitrovic utenfor egen 16-meter, skulle det endelig løsne.

Veteranen Aleksandar Kolarov fikk en perfekt dupp på ballen på det etterfølgende frisparket, og Navas rakk aldri fram før ballen gikk i mål.

Serbia kunne endelig slippe jubelen løs, mens overraskelseslaget fra 2014-VM sto fortvilte igjen.

- Spillerne mine kom til kampen med riktige holdninger. Vi måtte være kompakte, både i forsvar og i angrep. Jeg bryr meg ikke om statistikker. Det viktigste er at vi spilte som et lag, sa Serbias fornøyde landslagssjef, Mladen Krstajic, etter kampen.

SJANSELØS: Keylor Navas hadde ikke mulighet til å ta skuddet fra Aleksandar Kolarov. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
SJANSELØS: Keylor Navas hadde ikke mulighet til å ta skuddet fra Aleksandar Kolarov. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Vis mer

Navas i full strekk

Det kunne ha bikket begge veier i løpet av de første minuttene i førsteomgangen, men ingen av lagene fikk ballen i mål. Utover i omgangen var det Serbia som tok et grep om kampen, og fikk et par muligheter til å komme seg i ledelsen.

Den aller største kom like før hvilen, da taltentet Milinkovic-Savic fyrte av et brassespark mot Navas.

Sistnevnte rakk akkurat å komme ut i full strekk å redde, men dommeren blåste uansett for offside. Reprisen viste at det var feil, og hadde ballen gått inn ville vi nok få sett nok en VAR-avgjørelse.

Tidligere i kampen hadde Navas hatt flere gode redninger, og han var nok en av de viktigste spillerne som holdt Costa Rica inne i kampen.

Presset mot slutten

Etter Serbia-scoringa tok motstanderne mer og mer overtaket i kampen. Tidligere Start-spiller Christian Bolaños ble byttet inn i det 60. spilleminutt, og tok ansvar ute på banen.

Sammen med Campbell forsøkte de to å skape farlige angrep, men de to klarte ikke spille Costa Rica til de største sjansene.

Serbia la seg kompakt i forsvar de siste 20 minuttene, og sto med nesten samtlige spillere innenfor egen 16-meter på Costa Ricas kontringsforsøk. Uheldigvis for «underdogsene» klarte serberne å holde unna.

- Det var en jevn kamp. Vi burde ha utnyttet mulighetene vi fikk. Vi forsøkte å følge planen vi hadde lagt, men så scoret de på en dødball, sa Costa Rica-trener Óscar Ramírez etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media