RODGERS FØRSTE TAP: Liverpool tapte 1-2 mot Roma i nattas treningskamp på Fenway Park, hjemmebanen til Boston Red Sox, som også er eid av John William Henry. Foto: Jared Wickerham/Getty Images/AFP/NTB scanpix
RODGERS FØRSTE TAP: Liverpool tapte 1-2 mot Roma i nattas treningskamp på Fenway Park, hjemmebanen til Boston Red Sox, som også er eid av John William Henry. Foto: Jared Wickerham/Getty Images/AFP/NTB scanpixVis mer

- Selv ikke seier i FA-cupen ville ha reddet Kenny

Liverpool-eier sier Dalglish ville fått sparken uansett.

(Dagbladet): Liverpool - Roma 1-2.

I natt norsk tid spilte Liverpool treningskamp mot AS Roma på Fenway Park, hjemmebanen til Boston Red Sox, som også er i klubbeier John William Henry og Fenway Sports Groups (FSG) portefølje.

Rødtrøyene tapte oppgjøret 1-2. Michael Bradley og Alessandro Florenzi sørget for at den italienske hovedstadsklubben gikk opp i en tomålsledelse før Charlie Adam reduserte på tampen.

Etter kampen stilte Henry opp for engelske medier, og kastet blant annet lys over avgjørelsen om å kvitte seg med klubblegenden Kenny Dalglish etter forrige sesong, som endte med at Liverpool ble nummer åtte i Premier League - 18 poeng bak en Champions League-plass, 37 poeng bak seriemester Manchester City og -toer Manchester United - etter en katastrofalt svak vårsesong.

- Ingen respons Riktignok vant klubben sin første pokal på seks år da de slo Cardiff på straffespark i ligacupfinalen, og ga Chelsea kamp til døra i FA-cupfinalen. Likevel hadde ikke ytterligere cupsuksess vært nok til å få Henry og FSG til å endre på avgjørelsen.

- Det ville ikke ha gjort noen forskjell om han hadde vunnet FA-cupen. For vår del handlet det om at vi i annen halvdel av sesongen var nummer 17 (av 20 lag), og Liverpool burde ikke være i en slik posisjon, sier Henry, ifølge Liverpool Echo.

- Jeg plasserer ikke skylda hos Kenny eller Steve (Clarke, tidligere assistentmanager, journ. anm.), men jeg tror det var nokså åpenbart for alle Liverpool-fans at noe var galt og at vi trengte å gjøre noe under de rådende forholdene. Vi hadde en veldig svak siste halvdel av sesongen. Jeg tror du kan si at Kenny og Steve ikke fikk noen respons fra spillerne. Spillet fungerte ikke, så det var noe vi også tok inn i vurderingen, fortsetter klubbens amerikanske eier.

Suarez-saken ubetydelig Dalglish ble også møtt med mye kritikk for sin håndtering av rasismesaken mot Luis Suarez, men heller ikke det ble tillagt noen vekt da de bestemte seg for å kvitte seg med skotten etter Liverpools svakeste ligaplassering siden 1994.

- Det spilte egentlig ingen rolle, og ble heller ikke diskutert i utgangspunktet. Vi har tidligere vært inne på hvorfor. Ingen mann er større enn klubben, og ingen enkeltsaker skal få bestemme den langsiktige kursen klubben har staket ut, sier Henry.

VILLE FÅTT SPARKEN UANSETT: Selv om Kenny Dalglish hadde passert John W. Henry på ærestribunen på Wembley som vinner av FA-cupen, hadde uansett skottens dager vært talte i Liverpool.Foto: AFP PHOTO /GLYN KIRK/NTB scanpix
VILLE FÅTT SPARKEN UANSETT: Selv om Kenny Dalglish hadde passert John W. Henry på ærestribunen på Wembley som vinner av FA-cupen, hadde uansett skottens dager vært talte i Liverpool.Foto: AFP PHOTO /GLYN KIRK/NTB scanpix Vis mer