TUNG KVELD: Arsenals Park Chu-Young og Aaron Ramsey prøvde hardt på Emirates, men klarte aldri finne veien til scoring.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
TUNG KVELD: Arsenals Park Chu-Young og Aaron Ramsey prøvde hardt på Emirates, men klarte aldri finne veien til scoring.Foto: SCANPIX/AP/Tom HeveziVis mer

Selv ikke van Persie kunne fikse mål for Arsenal

Klarte bare 0-0 hjemme mot Marseille.

(Dagbladet): Arsenal - Marseille 0-0.

Marseille - Arsenal i Frankrike var langt fra noe fyrverkeri, og ikke fikk vi noen sjanseorgie i returkampen mellom de to lagene i London i kveld, heller.

Arsene Wenger valgte å spare formsterke Robin van Persie fra start, så etter hvert at det ikke gikk helt etter planen, men da nederlenderen kom inn en knapp halvtime før slutt for å redde kvelden, klarte heller ikke han å bryte gjennom Marseille.

Flere sjanser til begge lag, ingen gedigne, var ikke nok til å hindre målløst.

Dermed blir de to stående som nummer en og to i gruppe F på henholdsvis åtte og syv poeng, mens Borussia Dortmund klatrer litt nærmere til fire poeng etter seieren hjemme over jumbo Olympiakos.

- Vi vil gjerne vinne foran hjemmefansen, men i dag lyktes det ikke helt for angriperne. Vi var i hvert fall gode bakover og fikk et poeng, sier Theo Walcott etter kampen.

- Vi møtte et sterkt lag og det var tøft, men vi var solide defensivt. Det er fint å se spillere komme tilbake fra skade, og at det kjempes om plassene, sier Walcott, som også skrøt av kaptein Thomas Vermaelens stopperpartnerskap med Per Mertesäcker.

God Ramsey
Aaron Ramsey scoret vinnermålet for Arsenal på overtid sist, og var også den som var nærmest for hjemmelaget den timen han spilte på Emirates.

Spesielt burde unggutten klart å sette ballen på mål da André Santos slo et godt innlegg mot bakre stolpe etter drøye 20 minutter, men Ramsey var litt for sen på avtrekkeren, og avslutningen sendte kula opp på korttribunen.

Det var nok Arsenals største før pause.

HJALP IKKE: Robin van Persie erstattet Park Chu-Young i andre omgang, uten at det hjalp voldsomt.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
HJALP IKKE: Robin van Persie erstattet Park Chu-Young i andre omgang, uten at det hjalp voldsomt.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi Vis mer

Marseille yppet seg de også, spesielt det første kvarteret, men raske angripere klarte ikke stort mer enn å true Wojciech Szczesny fra distanse.

Loic Remy trakk innover fra høyre og veggspilte seg til skuddmulighet etter halvspilt førstomgang, men markkryperen gikk like utenfor bortre stolpe.

Van Persie hjalp ikke
Arsene Wenger så, som de fleste, behovet for endringer, og satte inn storscorer Robin van Persie for Park Chu-Young på topp.

Det hjalp ikke så mye.

Arsenal var det beste laget etter pause, men sjansene var få og spredte.

Nevnte Van Persie fikk en mulighet da han ble spilt fri bak Marseille-forsvaret noen minutter etter innhoppet, men den normalt utsøkte lobbefoten hans ble litt for myk, og en kraftløs lobb ble enkelt plukket ut av lufta av Steve Mandanda.

Mer enn det er det egentlig ikke å si.

Arsenal har igjen Dortmund hjemme og Olympiakos borte, og ingenting er foreløpig avgjort i gruppa.