- Selv jeg hadde puttet på de sjansene

Jol frykter ikke toppscorer Kanouté.

• UEFA-cupen direkte: Leverkusen - Osasuna, Alkmaar - Bremen, Espanyol - Benfica, Sevilla - Spurs

(Dagbladet.no:) Tottenham-trener Martin Jol hadde ikke bruk for Frederic Kanouté og solgte ham i 2005.

Det kan det hende nederlenderen angrer på i kveld.

For Kanouté har blomstret i Sevilla og er toppscorer i La Liga. I kveld møter han gamle lagkamerater igjen for første gang siden han forlot White Hart Lane.

- Jeg ser på fotball som et spill, ikke en krig. Men denne kampen betyr selvfølgelig ekstra mye for meg, sier Kanouté ifølge Telegraph.

Jol ikke skremt

For det er klart spissen har lyst til å bevise overfor Jol at sistnevnte tok feil. De to kom ikke alltid like godt overens, og sommeren for halvannet år siden ble han solgt for 4,4 millioner pund.

Denne sesongen har han scoret totalt 22 mål. I løpet av to år i Nord-London scoret han bare 21 på 73 kamper. Jol har denne forklaringen på forvandlingen:

VIL SENKTE GAMLE LAGKAMERATER: Frederic Kanouté har skutt Sevilla til 2. plass i La Liga og til kvartfinale i UEFA-cupen. Men han har ikke tenkt til å stoppe der. I kveld vil han senke gamle lagkamerater. Foto: REUTERS
VIL SENKTE GAMLE LAGKAMERATER: Frederic Kanouté har skutt Sevilla til 2. plass i La Liga og til kvartfinale i UEFA-cupen. Men han har ikke tenkt til å stoppe der. I kveld vil han senke gamle lagkamerater. Foto: REUTERS Vis mer

- Han får alle innleggene og tar straffene. Selv jeg ville scoret 7-8 mål her sånn som han blir servert scoringer, sier Jol ifølge The Guardian.

Nå høres det ut som Jol mener Kanouté ikke skal ha noe av æren for suksessen han opplever i Spania. Det er ikke helt riktig.

- Han var en fantastisk spiller i Spurs, spesielt på hjemmebane. Men de siste åtte eller ni åra har han ikke vært en utpreget målscorer, men det veldig bra at han har scoret 19 i den spanske ligaen.

Frykter høyrebacken

Sevilla-trener Juande Ramos har på mange måter bygd laget sitt rundt spissen fra Mali. Sidebackene er instruert til å skape to mot én-situasjoner slik at de får foret Kanouté med innlegg.

- Vi så ham i Spurs, og så at han hadde de kvalitetene som skal til for å lykkes i Spania. Disse ferdighetene har vi nå videreutviklet, sier Ramos.

Mye av forhåndspraten har naturligvis handlet om Frederic Kanouté, men det er også en annen mann Martin Jol har bedt sine spillere være obs på: Høyrebacken Daniel Alves.

- Han er kanskje Europas beste back nå, på grunn av sine offensive ferdigheter. Høyresida er deres sterkeste, så det kan hende vi må gjøre noen justeringer i forhold til dette, sier Jol.

Ubeseiret i Europa

Sevilla er regjerende UEFA-cupmester, og har ingen ambisjoner om å gi fra seg tittelen. Samtidig kjemper de om seriegull i Spania. Det gjenstår ti runder i La Liga, og Sevilla er bare to poeng bak serieleder Barcelona.

- Det blir feil å si at vi er favoritter, for Tottenham er et bra lag. Men vi vant i fjor og kan vinne også denne kampen. Keane og Defoe er veldig gode og Spurs har et solid forsvar, mener Kanouté.

Tottenham har vunnet alle åtte kampene de har spilt i Europa denne sesongen, men denne gangen vil Spurs-sjefen være fornøyd med uavgjort.

UEFA-cupen er Tottenhams siste mulighet til å vinne noe denne sesongen. De ble slått ut av Arsenal i ligacupsemifinalen og Chelsea i FA-cupkvartfinalen. Det kan bli en nesten-sesong for Spurs, men Martin Jol håper at unggutten Aaron Lennon kan utgjøre forskjellen på de to lagene i kveld.

- Når han er i slag kan han gjøre det vanskelig for alle topplag. Han er blant talentene som kommer som en rakett, og så bare blir bedre og bedre for hver uke, sier han ifølge The Independent.

- Kan vinne UEFA-cupen

Nederlenderen er overbevist om at han kan lede Tottenham til nye triumfer i Europa. Klubben ble den første i England som vant en europacup da den stakk av med cupvinnercupen i 1963, og i 1972 og 1984 vant londonerne UEFA-cupen.

Dette er deres første kvartfinale i Europa på 15 år.

- Helt ærlig så mener jeg at jeg kan føre Spurs tilbake til der klubben var for 40 år siden, sier han til BBC.

Tottenham vant serien for andre gang i 1961 og høstet flere titler på 60-tallet.

- Potensialet til å kjempe om trofeer er her. Vi kan definitivt vinne UEFA-cupen i år, selv om vi møter det kanskje beste laget nå i kvartfinalen.

- IKKE KRIG: Frederic Kanouté har ingen hevnmotiver, for fotball er bare et spill, mener han. Men han innrømmer at kveldens kamp betyr litt ekstra.
FRYKTET: Tottenham-sjef Martin Jol legger ikke skjul på at han frykter de offensive kvalitetene til høyreback Daniel Alves.
PÅ TROFÉJAKT: Tottenham har ikke vunnet noe siden klubben vant ligacupen i 1999. Martin Jol mener de er gode nok til å vinne UEFA-cupen i år.