Therese Johaugs spesielle høst

Selv manageren har trent mer enn Johaug i høst. Slik lever hun nå

18. februar, midt under vinter-OL i Pyeongchang, kan Therese Johaug trene med landslaget igjen. Det kommer ikke til å skje, men etter nyttår kommer 29-åringen til å gjenoppta hardkjøret etter en høst utenom det vanlige.

NYTT LIV: Therese Johaug har lagt treningen helt vekk i perioder i høst. Etter nyttår starter imidlertid hardkjøret på nytt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NYTT LIV: Therese Johaug har lagt treningen helt vekk i perioder i høst. Etter nyttår starter imidlertid hardkjøret på nytt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I rundt ett år trente Therese Johaug knallhardt uten å kunne konkurrere - i et inderlig håp om å slå tilbake med OL-gull i Pyeongchang.

Perioden varte fra den positive dopingprøven som ble tatt 16. september 2016 til den endelige dommen på 18 måneders utestengelse som ble kjent for offentligheten 22. august 2017.

Motivasjonen som tente Johaug til å trene knallhardt og hjalp henne til å sette nye rekorder på fysiske tester tidligere i sommer, ble brutalt slukket da OL-drømmen ble knust etter dommen i CAS.

Da bestemte Johaug seg for å ta en treningspause. Den varte i rundt seks uker. I tre av ukene trente ikke 29-åringen en eneste time. Det forteller Johaugs manager Jørn Ernst til Dagbladet.

Full stopp

Langrennsdronninga fra 2015 og 2016 gikk i en helt ny fase i livet. Ideen om trening, idrett og konkurranse ble lagt helt vekk.

- Det var fem-seks uker hvor Therese trente mindre enn meg til og med. Hun tok det helt med ro. I to-tre uker trente ikke Therese det hele tatt, da hun blant annet var på ferie. Kroppen trengte en pause etter å ha kjørt et knallhardt opplegg såpass lenge, forteller Jørn Ernst til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer