Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Selv Northug og sportssjefen krangler med VM-vaktene

Amper stemning i Holmenkollen.

IVRIGE VAKTER: Både Åge Skinstad og Petter Northug er blitt forsøkt stoppet av vakter de siste par dagene. Bare Northug gikk seirende ut av duellen...
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
IVRIGE VAKTER: Både Åge Skinstad og Petter Northug er blitt forsøkt stoppet av vakter de siste par dagene. Bare Northug gikk seirende ut av duellen... Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det har vært en kaosdag av de sjeldne i Holmenkollen.

Og det er ikke bare T-banen og den generelle logistikken som får skylda: Vaktene i VM-anlegget er også et irritasjonsmoment både for tilskuere, journalister, utøvere og lagledere.

Tidligere i dag har Dagbladet skrevet om tilskuere som gikk glipp av Marit Bjørgens gulløp til tross for de at forlot kombinerthopprennet i Midtstubakken 40 minutter før jentene startet.

- Det er altfor trangt, og man blir stoppet på alle kontrollpunktene. Det gir en klaustrofobisk følelse, sa tilskuer Cato Moe.

Skinstad kastet ut
Dagbladet har også vært vitne til konflikter mellom landslagsapparatet og funksjonærer. På torsdag havnet sportsjef Åge Skinstad i opphetet diskusjon med en vakt foran øynene på pressekorpset. 

Han ønsket å følge Maiken Caspersen Falla gjennom pressesonen ettersom de faste presseattacheene Otto Ulseth og Rolf Nereng var opptatt med andre løpere. Skinstad ble i stedet kastet ut, fordi han bare hadde tillatelse til å la seg intervjue, og ikke til å være ledsager.

Selv ønsker han ikke å kommentere den konkrete episoden, men på generelt grunnlag sier han til Dagbladet:

- Jeg skjønner at det er viktig med restriksjoner i forhold til hvor folk har adgang, men å bruke sunn fornuft er som regel ganske smart.

Skinstad understreker samtidig at han opplever de fleste av vaktene som fornuftige - men at noen få trekker ned inntrykket.

Northug lot seg ikke stoppe
Sportssjefen er imidlertid ikke alene om å støte på utfordringer i møte med funksjonærer. Dagbladet kjenner til episoder der norske trenere er blitt nektet å gå langs løypa for å komme seg til coachingsonen, og selv den største stjernen av dem alle - Petter Northug - er blitt forsøkt stoppet da han skulle trene ved Frognerseteren.

I dagens papirutgave av VG er det bilde av Northug som gestikulerer mot vakten idet han legger ut på ei treningsøkt dagen etter sprintsølvet - der Mosvik-ekspressen går seirende ut av duellen.

På torsdag var det vanligvis så sindige Marcus Hellner som freste mot funksjonærene, da han etter kvartfinalen på sprinten ble stanset i forsøket på å ta en snarvei for å slippe den lange veien forbi journalistene. Mellom heatene er det uansett ingen praksis for at utøvere som er med videre gir intervjuer.

- Han var litt irritert, han var nok veldig giret. Men han var nødt til å gjøre som alle andre, forklarte vakten Lars Maanum til Aftonbladet.

Lange omveier
Også i pressesenteret har det vært mye murring mot det som oppfattes som firkantede og lite fleksible «cowboyvakter».

Journalister som på ettermiddags og- kveldstid har ønsket å krysse de få meterne over veien for å ta bussen på motsatt side er i stedet blitt dirigert bort en 400-500 meter lang omvei av militærpoliti - selv om det knapt har vært trafikk.

Åge Skinstad håper resten av mesterskapet forløper uten unødvendige problemer for løpere, leder, journalister og ikke minst tilskuere.

- Jeg håper de kan legge til rette for at tilskuere kommer raskt og fint på plassen, og sånn at alle får gjort jobben sin. Vi må huske på at vi er her for å lage fest. Det vil være snodig om strenge vakter skal legge en demper på det, sier han.

Beklagelig

PR- og informasjonssjef for Oslo 2011, Nina Horn Hynne, syns det er beklagelig dersom det har vært slike enkeltepisoder under mesterskapet.

- Det er kjedelig og leit hvis noen har opplevd dette, sier Hynne.

Hun er litt overrasket over meldingene fra Dagbladet, men lover å ta tak hvis det oppstår slike problemer på et generelt grunnlag.

- Vi jobber hele tiden med å bli bedre, men jeg har ikke hørt noen klager på dette området i dag, sier Hynne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling